• BIST 9547.52
  • Altın 2485.113
  • Dolar 32.5035
  • Euro 34.8016
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 21 °C

HOPAPORT’ta acil müdahale eylem planı kapsamında tatbikat gerçekleştirildi

HOPAPORT’ta acil müdahale eylem planı kapsamında tatbikat gerçekleştirildi
Hopa Limanı’nda meydana gelebilecek olası bir tehlikeli duruma karşı acil müdahale planı kapsamında tatbikat gerçekleştirildi. HOPAPORT bünyesinde çalışanlara yönelik verilen pratik tatbikat ana operasyon rıhtımında yapıldı.

HOPAPORT’ta bir taraftan ticari hareketlilik artarken diğer taraftan güvenlik ve çevre konularında peş peşe yapılan tatbikatlarla her türlü tehlikeli duruma karşı acil müdahaleye hazır olduğunu bir kez daha gösterdi.

HOPAPORT’ta bu kez de “Deniz Çevresinin Petrol Ve Diğer Zararlı Maddelerle Kirlenmesinde Acil Durumlarda Müdahale Planı” kapsamında deniz çevresinin petrol ve diğer zararlı maddeler ile kirlenme riskinden korumak için teorik ve pratik eğitim gerçekleştirildi.

Tatbikata Hopa Liman Başkanı Muammer Merev ve Bilgin Özçep, HOPAPORT İK Müdürü Turan Kılıç, HOPAPORT İSG Uzmanı Emine Gümüşkaya, Departman Müdürleri ve HOPAPORT Acil Müdahale ve Acil Durum İdare ekibi, anlaşmalı firma MEKE firma temsilcileri Yasin Latif Yazan ve Hüseyin Aytekin katıldılar. HOPAPORT bünyesinde çalışanlara yönelik verilen pratik tatbikat ana operasyon rıhtımında yapıldı.

5312 sayılı yasa gereği hazırlanan Hopa Limanı Acil Müdahale Eylem Planı geçtiğimiz yıllarda bakanlık onayından geçmişti.  Yasanın yönetmelikleri gereği bakanlık tarafından yetkilendirilmiş aracı kurum MEKE tarafından verilen eğitimlerin son gününde de eğitimlerin pratikte uygulanması gerçekleştirildi.

hopaport_3.jpg

Tatbikatta senaryo gereği HOPAPORT rıhtımına yanaşmakta olan gemi manevra esnasında iskeleye çarpınca tankında delinme olur denize fuel oil döküldü. Olayı öğrenen HOPAPORT Acil Müdahale ekibi, olay yerine gerekli malzemeler ile geldi. Hemen acil müdahalede kullanılacak malzemeler olay yerine çıkartıltı ve zaman geçirilmeden denize bariyer serpilerek petrol sızıntısının yayılmasının önüne geçildi. Bu esnada Acil Durum Müdahale ekibi de olay yerine gelerek çalışmalara destek verdi. Bariyer çevrilmesinin tamamlanmasının ardından ikinci aşamaya geçildi. Denize sızan kısmı petrolü temizleme çalışmasında kullanılacak malzeme kısa sürede kuruldu.

İSG Uzmanı Emine Gümüşkaya koordinesinde gerçekleştirilen ikinci etap çalışmada denize bırakılan skimmer denilen yüzey sıyırıcı deniz pompası bağlı olduğu motopomp vasıtasıyla çalıştırıldı. Vakumlu yüzey temizlik pompası ile deniz yüzeyinde biriken petrol sızıntısı geçici depolama havuzuna çekilerek deniz yüzeyi petrol sızıntısından temizlenmesi tamamlandı. Tatbikatın son aşamasında da denizden çekilen atıklar, liman katı atık depolama sahasına getirilerek buradaki atık tanklarına alındı.

hopaport_4.jpg

Eğitim hakkında bilgi veren Operasyon Koordinatörü ve HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopa Limanı olarak her tehlikeli duruma karşı alınması gereken tüm önlemleri aldıklarını ve almaya devam ettiklerini ifade ederek “Biz HOPAPORT’un coğrafi ve stratejik açıdan öneminin bilinci içinde hareket ediyoruz. Çalışan tüm personelimiz de bu sorumluluk duygusu içinde kurumlarını yarınlara en güvenli şekilde taşıma bilinci ile görevlerini yerine getiriyorlar. HOPAPORT’ta verilen eğitimin ardından yapılan tatbikatta amacına ulaşmış ve HOPAPORT’un gerek personel ve gerekse malzeme olarak her türlü tehlikeye karşı hazır olduğu bir defa daha görülmüştür. Tatbikatın başarılı bir şekilde sonuçlanmasında katkı sunan HOPAPORT İSG Uzmanı Sayın Emine Gümüşkaya ve tüm Departman Müdürlerine, Acil Müdahale ekibi ve Acil Durum İdare ekibine, Güvenlik personelimize ve tüm saha görevlilerimize ve bütün çalışanlarımıza gösterdikleri üstün başarı için candan teşekkür ediyorum. Yine tatbikatımız son gününde bizlerin yanında olan Hopa Liman Başkanı Sayın Muammer Merev’e, Tatbikatımızın başarılı bir şekilde sona ermesini sağlayan MEKE firması temsilcileri Sayın Yasin Latif Yazan ve Sayın Hüseyin Aytekin’e de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

hopaport_5.jpghopaport_6.jpghopaport_7.jpghopaport_8.jpghopaport_9.jpghopaport_10.jpghopaport_11.jpghopaport_12.jpg

hopaport_2.jpghopaport_1.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim