• BIST 9079.97
  • Altın 2308.611
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0449
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi Kariyer Günleri devam ediyor

Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi Kariyer Günleri devam ediyor
Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi Kariyer Günleri'nin konuğu HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer oldu.

"Profesyonellerden öğrencilere kariyer ipuçları" temasıyla "Kariyer Günleri" etkinlikleri ara vermeden devam ediyor.

Okul Müdürü Mehmet Gökmen Temelkaya, Müdür Yardımcısı Mecit Aydemir ve Rehber Öğretmen Özlem Ergin tarafından karşılanan Genel Müdür Özer, gösterilen sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti. Daha sonra Okulun çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğinde öğrencilerle bir araya gelen HOPAPORT Genel Müdürü Özer öğrencilere önce kendini ve öğrenim hayatından kesitler aktardıktan sonra meslekte yükselişini ve bugünlere gelmede karşılaştığı sorunlar ve bu sorunları nasıl aştığını anlattı. 

Özer “Günümüzde artık ekmek aslanın ağzında değil, midesindedir. Meslek seçerken geleceğinizi düşünerek bugünden kendinizi ona göre hazırlamalısınız. İyi bir okul sizi hedefinize yakınlaştırır. Ama artık kariyer yapmak için rutin işlerin dışında kendinizi farlılığınızla kabul ettirmekte önem gösteriyor. Tek başına Bilgisayar bilmek veya bir yabancı dil bilmekte zaman oluyor işe girmeniz için size yetmiyor. İkinci ve belki de üçüncü yabancı dil artık aranıyor oluyor. Sosyal yaşantınız ve sosyal ilişkiler,  araştırmacı, iş geliştirmeci, inisiyatif kullanma beceriniz, gelişen olaylara karşı çözüm üretebilme beceriniz size hep yeni yeni kapılar açacaktır. Sizden ricam zamanınızı hep verimli geçirin ve bol bol okuyun, araştırın, kafa yorun” dedi.

Denizcilik ve Liman İşletmeciliği konusunda da bilgiler veren Özer, Hopa MYO bünyesinde Deniz ve Liman İşletmeciliği bölümünün Hopa’da kurulduğunu, kendisinin de bu okulda zaman zaman dersler verdiğini ifade ederek öğrencilere bu okulu da tavsiye ederek tecrübeli eleman bulmada zorlandıklarını, burs başta olmak üzere mezun olduktan sonra iş konusunda da HOPAPORT’un ve bölge limanlarının kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.

Genel Müdür Özer okumanın yaşı olmadığını, kendisinin de hala doktora yaptığını, ileride belki Üniversitelerde ders verme gibi hedefinin de olduğunu sözlerine ekledi.

HOPAPORT Genel Müdürü Özer söyleşinin sonunda öğrencilerin sorularını da cevapladı. Öğrenciler ve okul yönetimi de etkinliğe katıldığı ve verdiği bilgilerden dolayı Genel Müdür Özer’e teşekkür etti.

hopa-nuri-vatan-anadolu-lisesi-kariyer-gunleri-devam-ediyor_1.jpghopa-nuri-vatan-anadolu-lisesi-kariyer-gunleri-devam-ediyor_2.jpghopa-nuri-vatan-anadolu-lisesi-kariyer-gunleri-devam-ediyor_3.jpghopa-nuri-vatan-anadolu-lisesi-kariyer-gunleri-devam-ediyor_4.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim