• BIST 8039.18
  • Altın 1680.862
  • Dolar 27.1357
  • Euro 28.8574
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 34 °C
  • Antalya 32 °C
  • Muğla 33 °C
  • Çanakkale 32 °C

Hollanda, üç yeni açık deniz rüzgar santrali kuracak

Hollanda, üç yeni açık deniz rüzgar santrali kuracak
Hollanda, yaklaşık 20 milyar euroluk yatırımla Kuzey Denizi'nde üç yeni açık deniz (offshore) rüzgar enerjisi santrali kuracak.

Avrupa rüzgar enerjisi pazarının yüzde 25'ini elinde bulunduran Hollanda yeni yatırımlarla bu payını daha da artırmayı hedefliyor. Hollanda, yaklaşık 20 milyar euroluk yatırımla Kuzey Denizi'nde üç yeni rüzgar enerjisi santrali kuracak.

Hükümet, koalisyon protokolünde yer alan yeni rüzgar santralleri için Schiermonnikoog, Petten ve IJmuiden açıklarında üç alan belirledi. Santrallerin kurulumuna 2024 yılında başlanacak ve 2024 -2030 yılları arasında 10 bin kişiye iş olanağı yaratılacak. Santrallerin kurulumu için yapılacak olan ihaleye yabancı şirketler de katılabilecek.

Hollanda 2030 yılında elektrik ihtiyacının yüzde 40'ından fazlasını Kuzey Denizi'ndeki rüzgar enerjisi santrallerinden karşılamayı planlıyor. Kuzey Denizi'ndeki rüzgar santrallerinden elde edilen elektrik miktarı 2023 yılında 4.5 gigawatt olacak. Bu rakam yeni kurulacak 3 santralle birlikte 2030 yılında 7 gigawatta ulaşacak. 

2017 yılında Hollanda’da yenilenebilir enerji üretimi bir önceki yıla göre yüzde 10 arttı. Yenilenebilir enerjide rüzgar yüzde 60 ile aslan payına sahip oldu.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
IMO VE AB
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim