• BIST 9524.59
  • Altın 2492.847
  • Dolar 32.5154
  • Euro 34.7265
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

Hollanda, LCF fırkateynlerini ESSM Block 2 hava savunma füzeleri ile donatacak

Hollanda, LCF fırkateynlerini ESSM Block 2 hava savunma füzeleri ile donatacak
Hollanda Kraliyet Donanması, LCF fırkateynlerini ESSM Block 2 hava savunma füzeleri ile donatacak

Hollanda Savunma Bakanı Christophe van der Maat, Hollanda Parlamentosu’na De Zeven Provinciën sınıfı fırkateynlerin ESSM Block 2 hava savunma sistemine sahip yükseltme planlarının değiştirildiğini bildirdi.

İlk amaç, 4 adet fırkateyni bu hava savunma füzeleri ile donatmaktı ancak Hollanda Savunma Bakanlığı sayıyı 2’ye indirme kararı aldı.

Hollanda Kraliyet Donanması tarafından yapılan açıklamada, “2028 yılının başında, 4 adet Hava Savunma ve Komuta Fırkateyninin (LCF) (Luchtverdedigings-en commandofregat) 2 tanesi, geliştirilmiş hava savunma füzeleri ve teknolojilerine sahip Evolved Sea Sparrow Missile (ESSM) Block 2 füzeleri ile donatılacak. Orijinal plan, 4 fırkateynin tamamını 2018 yılında ESSM füzeleri ile donatmaktı, ancak plan çeşitli nedenlerle değiştirildi. 29 Nisan 2022 tarihinde Hollanda Dışişleri Bakanı Christophe van der Maat bu kararı Hollanda Temsilciler Meclisine sundu.” ifadelerine yer verildi.

Hava Savunma ve Komuta fırkateynlerinin (LCF) birincil görevi, bütün bir filoyu, özellikle modern gemisavar füzeleri ile büyüyen hava kaynaklı tehditlere karşı savunuyor. Bu füzeler, sesin birkaç katı hızlara ulaşabilen gelişmiş silahlardır ve yüksek manevra kabiliyetine sahip. Hollanda Kraliyet Donanması’nın mevcut karadan havaya hava savunma füzeleri, bu modern tehditlere karşı koymakta giderek daha yetersiz kalıyor.

Defence Türk’te yer alan habere göre, bu tehdit, savaş gemileri için tasarlanmış çağdaş bir karadan havaya füze olan ESSM Block 2 için daha az sorun teşkil ediyor. Bu füzeler, hareketsiz radarların yerine hava sahasını dört birimle sürekli olarak izleyen Aktif Faz Dizi Radarı (APAR) ile birlikte çalışıyor. APAR, 150 kilometre menzile sahiptir ve aynı anda çok sayıda hedefi tespit edebilir, izleyebilir ve konum bilgilerini diğer unsurlar ile paylaşabilmektedir. Ayrıca, fırlatılan füze, radar tarafından hedefe yönlendirilebiliyor.

Aktif Faz Dizi Radarı (APAR), şu anda geliştirme aşamasında ve 2027 yılına kadar kullanıma alınması planlanıyor. Yeni APAR radarı, çok maksatlı M (Karel Doorman) sınıfı fırkateynlerin yerini alması planlanan Denizaltı Savunma Harbi (ASW) sınıfı fırkateynleri için geliştiriliyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim