• BIST 9877.82
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

Hobisini sanayiye dönüştürdü

Hobisini sanayiye dönüştürdü
Vazgeçemediği yatçılık hobisini, kendi çizdiği dizayn çok beğenilince sanayi kolu haline getiren işadamı Erol Türkün, imal ettiği yatı ocak ayında teslim edecek.
Bursa'nın önde gelen kumaş ihracatçısı Erol Türkün, çocukluğundan beri vazgeçemediği yatçılık hobisini, kendi çizdiği dizayn çok beğenilince sanayi kolu haline getirdi. Türkün Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Türkün'ün sahibi olduğu Vanelli Yatçılık, Antalya Serbest Bölge'de imalatı bitmek üzere olan 6 milyon Euro'luk ilk yatını da Ocak ayında teslim edecek. Türk gemi inşa sanayisinin son yıllarda büyük mesafe aldığını, Avrupa'nın elinde olan yat imalatında ise Türkiye'nin önemli bir fırsatı bulunduğunu ifade eden tekstilci Erol Türkün, "Ben bir sanayici olarak Türkiye'nin yat imalatı konusunda da başarılı olacağına inanarak, hobi olarak yaptığım işe girdim. Türkiye'deki yatçılık sanayi gelişmeye, sesini duyurmaya başladı. Türkiye'nin potansiyeli çok fazla. Avrupa'da Almanya, Hollanda ve İtalya yat sektöründe söz sahibi ülkeler. Bu ülkelerin yat ihracatından elde ettikleri gelir çok büyük boyutlara ulaşıyor. Gemi yapım sektörü gibi, yatçılık sektörü de desteklendiği takdirde önemli ihracat kalemleri arasında yer alabilir. Özellikle serbest bölgelerdeki üretimlerde ciddi bir bürokrasi yaşanıyor. Bu da üretimin önünde, en büyük engeli teşkil ediyor. Sıkıntılar giderildiği takdirde, devlet bu sektörün önünü açtığında, buradaki potansiyel yabancı yatırımcıları ve alıcıları daha fazla ülkemize çekecektir" dedi. Erol Türkün, çocuk yaşlarda gaz tenekelerinden tekne yapıp yüzdürdüğünü belirtti. Erol Türkün, "Tekne merakım çocuk yaşlarda başladı. İlk teknemi de gaz tenekeleri ile yapıp yüzdürmeyi başardım. 18 yaşına geldiğimde bu defa 2.5 mt'lik kayığı kendim dizayn edip, imalatını yaptım. 6 beygirlik bir motor taktığım bu kayıkla bir çok büyük tekneyi de geçtim. Yaşımla birlikte teknelerin de ebadı büyüdü.Şu an Göcek Yat Limanı'nda bulunan son teknem ise 26 metre boyundaki 'Sunkiss' isimli 4 kamarası olan lüks bir yat. Dizaynı yine kendime ait. Bu yat çok beğenilince, bu yatın bir benzerini 33 metre olarak Antalya Serbest Bölgesi'nde kurduğum yat imalathanesinde yaptırmaya başladım. Yurtdışındaki önemli mühendislerle çalışıyoruz ve en üst standartta üretim yapıyoruz. Vanelli Yatçılık imzalı bu tekne ekipman ve aksesuarına göre 5-6 milyon Euro arasında bir fiyatla Ocak ayınca alıcısına teslim edilmek üzere hazırlanıyor" diye konuştu.
Teknesiyle olmayı çok sevdiğini belirten Türkün, "Eğer yelkenli bir tekneye veya yelkenli bir tekneye sahip bir arkadaşım olsaydı dünya turuna çıkardım" dedi. Daha önce arkadaşlarından birinden aldığı tekneyi Marsilya'dan Bodrum'a 15 günde getirerek Akdeniz'i baştan başa geçen Türkün, yatçılık ve gelişmesi için de şu değerlendirmeyi yaptı:
"Yatçılık, eğer yelkenli ise bir spor ve güzel bir uğraşı olarak görüyorum. Ayrıca yatçılığı sizin sevmeniz de tek başına bir anlam ifade etmiyor, ailenizin de sevmesi lazım. Asıl heyecan ve lezzet rüzgarlı ve dalgalı havalarda yaşanır çünkü. Türkiye'deki yatçılık sanayii gelişmeye, sesini duyurmaya başladı. Biz de bu sahada faaliyetimizi devlet önümüzü açtığı ölçüde geliştireceğiz."DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim