• BIST 9092.9
  • Altın 2325.324
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0246
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 21 °C

Hitit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma teknesi Obruk'ta suya indirildi

Hitit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma teknesi Obruk'ta suya indirildi
Hitit Üniversitesi Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde uygulama ve araştırmalarda kullanılmak üzere alınan Uygulama ve Araştırma Teknesi, Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Üniversite Senatosu’nun katıldığı törenle suya indirildi

Hitit Üniversitesi Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde uygulama ve araştırmalarda kullanılmak üzere alınan HİTİT GÜNEŞİ isimli Uygulama ve Araştırma Teknesi, Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan ve Üniversite Senatosu’nun katıldığı törenle suya indirildi.

Obruk Barajı’nda suya indirilen tekne, ulusal ve uluslararası su sporları başta olmak üzere, tüm baraj alanında su ürünleri ile ilgili bilimsel çalışmalarda kullanılacak.

“Üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar değil, aynı zamanda bulunduğu şehrin hatta bölgenin sosyal, kültürel ve sportif alanda kalkınmasına da katkı sağlaması gerektiğine yürekten inanıyoruz” diyen Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, ilimize katkı sağlayacak; kültür, sosyal, spor ve turizm alanlarında yapılacak projeleri gerçekleştirmeye büyük önem verdiklerini vurguladı. Alkan, özellikle su sporları olmak üzere, tüm baraj alanında su ürünleri ile ilgili bilimsel çalışmalarda da kullanılacak olan teknenin hayırlı olmasını diledi.

Kızılırmak Havzası’nın önemli projelerinden biri olan Obruk Barajı’nın bulunduğu konum itibariyle yüzme, yelken, katamaran, dalma-dalış eğitimi, sürat teknesi yarışları, kano yarışları, kürek yarışları, su kayağı, tekne yarışı (regetta), uçurtma sörfü, olta balıkçılığı gibi sportif etkinliklere oldukça elverişli olduğunu ifade eden Alkan, bu konuda hızla devam eden çalışmalara daha fazla ivme kazandırmak amacıyla teknenin alındığını söyledi. Alkan, Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin su sporlarına yönelik olarak, tesislerle aktif hale getirilmesiyle yakın zaman içerisinde bölgenin su sporları alanında bir merkez haline dönüşeceğine inandığını belirtti.
Su Ürünleri Merkezi bünyesinde yapılacak çalışmaların, bölgenin su sporları merkezi haline gelmesinin yanı sıra bölgeye ve yöreye özgü farklı turizm türlerinin bütünleştirilmesini sağlayarak bölgenin turizm alanında da cazibe merkezi olmasına büyük katkılar sağlayacağını açıklayan Alkan, “Dünyada spor turizminin büyüklüğü yaklaşık 180 milyar dolar. Uluslararası hesaplamalarda çıkan ortalamalara göre ise spor turisti normal turistin yaklaşık iki katı kadar harcama yapmaktadır” diyerek, Su Ürünleri ve Su Sporları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin, bölgenin turizm pazarlamasında alternatif bir turizm türü olarak öne çıkan “Su Sporları” konusunda büyük önem arz ettiğine dikkat çekti.

hitit_bbb.jpg

hitit_kkk.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim