Hindistan, Rusya Deniz Kuvvetleri’nin K-322 ‘Kaşalot’ adlı nükleer denizaltısını kiralayacak. Hindistan tarafından kiralanacak olan denizaltının 1998 yılında inşa edilen ve Rusya’nın Büyük Okyanus Filosu’na ait olan K-322 ‘Kaşalot’ denizaltısı olduğu açıklandı.
Denizaltıyı kiralamadan önce Hindistan’ın, denizaltının modernizasyondan geçirilmesini talep ettiğini belirten kommersant.ru sitesi, modernizasyonun hem Hindistanlı denizciler için adaptasyon sistemi hem de silahlar ile ilgili olduğunu kaydetti.
Buna göre Rus denizaltısında bulunan Club-S füze sistemlerin yerine BrahMos füzelerinin yerleştirilmesi gerektiği ifade edildi. (BrahMos füzesi sesten 2,8 kez daha hızlı hareket edebilen ve 290 kilometre menzile sahip süpersonik güdümlü bir füzedir).
2012 yılında Hindistan Rusya’dan Nerpa adlı denizaltıyı kiralamış ve ona Chakra adını vermişti.
Deniz Haber Ajansı


































