• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 15 °C

"Hesap sorulacak gün gelecek"

"Hesap sorulacak gün gelecek"
Anavatan lideri Erkan Mumcu, AK Parti'lilerin vicdanlarıyla muhasebe yapmasını isteyerek, "Gensoru konusu olan olaylarla ilgili ispatlanabilir yalanlar var" dedi.
"HESAPLAR, PARMAK ÜSTÜNLÜÐÜNÜN BİTTİÐİ GÜN SORULACAK"Anavatan lideri Erkan Mumcu, AK Parti'lilerin vicdanlarıyla muhasebe yapmasını isteyerek, "Gensoru konusu olan 3 olayla ilgili bir dizi yalan var. Açıkça söylüyorum; ortada ispatlanabilir yalanlar var" dedi.Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, Galataport, Kuşadası Limanı ve TÜPRAŞ'la ilgili olarak ortada belgelenebilir ve ispatlanabilir yalanlar olduğunu öne sürerek, "Bugün parmak üstünlüğü nedeniyle sorulamayan hesap, parmak üstünlüğünün bittiği gün mutlaka sorulacaktır. Bu hesap, çok ağır olacak" dedi.

CHP'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hakkında verdiği gensoru önergesinin görüşmelerinde grubu adına konuşan Mumcu, kendisine bakanlığıyla ilgili laf atılması üzerine, "eğer bir gün bakanlar kurulu tutanakları sizinle paylaşılırsa kimin kimi aldatmadığını görürsünüz" yanıtını verdi.

AK Parti'lilerin vicdanlarıyla muhasebe yapmasını isteyen Mumcu, gensoru konusu olan 3 olayda aynı kişilerin ve aynı isimlerin olduğuna işaret etti. Mumcu, "Bu olaylarla ilgili bir dizi yalan var. Ben açıkça söylüyorum; ortada yalanlar var, belgelenebilir, ispatlanabilir yalanlar var. Bu yalanlara karşı akla vicdana uyacak bir cevabı burada Sayın Başbakan'ın vermesini beklerdim" diye konuştu.

Başbakan'ın Sami Ofer ile önce görüşmediği, sonra "görüştüysem ne oldu, hesap mı vereceğim" anlamına gelen sözleri söylediğini ileri süren Mumcu, "Elbette hesap vereceksiniz. Milletin hak ve hukukunu koruduğunuz konusunda bizim ciddi şüphelerimiz var. Şüpheden öte belgelerimiz var" dedi.

AK Parti'li milletvekillerinin bakanlık görevinin hatırlatılması üzerine Mumcu, "Bakanlığım süresince de işte bu yolsuzluğa direndim. Bunu açıklamaya ve belgeleriyle ispat etmeye de hazırım. Ama belgeler beyefendilerin (bakanları göstererek) elinde" diye konuştu.
MUMCU: "BAKAN OLDUÐUM DÖNEMDE GALATAPORT İÇİN BASKI YAPILDI"ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, Kültür ve Turizm Bakanı olduğu dönemde Galataport ihalesinin bir an önce sonuçlandırılması doğrultusunda kendisine baskı yapıldığını söyledi.

CHP tarafından verilen gensoru önergesi görüşülürken Unakıtan'ın konuşmasına yanıt veren Mumcu, "Unakıtan'ın Genel Kurul'u yanılttığını" öne sürdü. Bunun arkasındaki niyetin eninde sonunda ortaya çıkacağını, kendisinden açıklama veya belge isteyenlerin Bakanlar Kurulu tutanaklarına bakmasını isteyen Mumcu, ancak kendisinin, bu tutanakları açıklamaya yetkili olmadığını vurguladı.

Bakanlar Kurulu'nda tutanak tutulmasının, Abdullah Gül'ün başbakanlığı döneminde başladığını belirten Mumcu, "Herhalde o tutanaklar sır için tutulmadı" dedi.

Erkan Mumcu, Galataport Projesi'nin bir an önce sonuçlandırılması konusunda hem resmi yazıyla, hem de şifahen kendisine baskı yapıldığını bildirdi. Mumcu, Kuşadası Limanı ihalesinde özelleştirmenin Maliye Bakanlığı'na bağlı olmadığının önemli olmadığını belirterek, "Önemli olan, ikinci olan firmaya ihalenin verildiği zamandır" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın talimatı üzerine, Koruma Kurulu kararı aleyhine yapılan projenin, ihaleden 6 ay önce Ofer-Kutman ve ihalede ikinci olan firma tarafından sunulduğunu ileri süren Mumcu, bunun Başbakanlık'ta, kendisi, başbakan ve bakanların hazır olduğu bir ortamda verildiğini anlattı.
DenizHaber.Com
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim