• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 11 °C

Hemexpo platformu, Türkiye’de temaslarda bulundu

Hemexpo platformu, Türkiye’de temaslarda bulundu
Denizcilik sektöründe faaliyet gösteren Yunan yan sanayi firmalarının bir araya gelerek kurduğu Hemexpo platformu, seminer ve tersane ziyaretlerinden oluşan iki günlük program kapsamında Türkiye’de temaslarda bulundu.

Yunanistan’ın denizcilik sektöründeki en önemli yan sanayi üreticilerinin bir araya gelerek oluşturduğu Hellenic Marine Equipment Manufacturers and Exporters’ın (Hemexpo) iki günlük temasları, “Akıllı Gemi Çözümleri ve Teknolojileri” konulu seminerle başladı.

Holiday Inn Tuzla’da düzenlenen seminerde Hemexpo Yönetim Kurulu Üyesi Manolis Chilidakis’in yanı sıra denizcilikle ilgili farklı alanlarda faaliyet gösteren 10 Yunan firmasının temsilcileri sunumlar gerçekleştirdi.

Yunanistan merkezli Aluminox, Emmis, Erma First, Farad, Naftika Chronika, Kleemann, Prisma Electronics, Seabright, Sidenor ve Uteco firmalarının temsilcileri, gerçekleştirdikleri sunumlarla Türk denizcilik sektörünü ürün ve hizmetleri hakkında bilgilendirdi.

Yunan firmalarının Türk denizcilik sektörünün önde gelen temsilcileri ile buluştuğu seminere KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kocabaş ve Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fermauz Aşkın da katıldı.

untitled-25-032.jpg

YALOVA TERSANELERİNE ZİYARET

Hemexpo heyetinin ikinci gün durağı ise, Yalova-Altınova Tersane Bölgesi oldu. Yunan heyeti, temaslar kapsamında Sefine, Beşiktaş, Özata ve Tersan tersanelerini ziyaret etti. Yalova’daki temaslara Yunanistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomi ve Ticaret Ataşesi Doukas Marinopoulos da katıldı.

Yunan heyeti, sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca süren temaslar kapsamındaki ilk ziyaretini Sefine Tersanesi’ne gerçekleştirdi. Burada tesisler hakkında bilgi alan heyet daha sonra Sefine Tersanesi Yönetim Kurulu Danışmanı Dr.Süleyman Akın Tuzcuoğlu ile bir araya gelerek faaliyet alanlarıyla ilgili bilgi aktardı.

Ardından Beşiktaş Tersanesi’ne geçen heyet, burada da Yönetim Kurulu Üyesi Derya Sabaz’dan Beşiktaş Tersanesi hakkında bilgi aldı. Özata Tersanesi’nde İş Geliştirme Müdürü Cankut Demirkol ile bir araya gelen heyet, Tersan Tersanesi’nde ise Genel Müdür Mehmet Gazioğlu tarafından ağırlandı. Sıcak ve samimi bir havada gerçekleşen temaslarla her iki ülke denizcilik sektörü iş birliği olanaklarını gözden geçirme ve geliştirme fırsatı yakaladı.

untitled-23-026.jpg

KÜRESEL GÜÇ İÇİN YEREL GÜÇ BİRLİĞİ

Hemexpo, Yunan yan sanayi üreticilerinin küresel aktör olma amacıyla güçlerini birleştirerek oluşturdukları bir platform. Dünyanın dört bir yanındaki gemi sahipleri ile tersanelere gemi ve diğer deniz yapılarının inşası, dönüşümü ve bakım-onarımına yönelik olarak yenilikçi, güvenilir ve yüksek kaliteli ürünler sunuyorlar.

Yunan şirketleri, Hemexpo ile üretimden mühendisliğe kurulumdan devreye alma faaliyetlerine kadar bütüncül bir hizmet ağını devreye sokarak en iyi satış sonrası müşteri desteğini vermeyi ve böylece rekabet edebilirliğini artırmayı hedefliyor.

untitled-24-033.jpguntitled-22-028.jpguntitled-26-026.jpguntitled-27-025.jpguntitled-28-021.jpguntitled-29-018.jpguntitled-30-024.jpgh2-001.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim