• BIST 14396.54
  • Altın 6969.46
  • Dolar 47.9587
  • Euro 56.0888
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 30 °C
  • Antalya 28 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 25 °C

HD Hyundai, iki tersanesini birleştiriyor

HD Hyundai, iki tersanesini birleştiriyor
Güney Kore’nin en büyük gemi üreticisi Hyundai Group, HD Hyundai Heavy Industries (HHI) ve HD Hyundai Mipo Dockyard (HMD) tersanelerini birleitirerek küresel rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

HD Hyundai’nin holding şirketi HD Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (HD KSOE), Ulsan’daki HD Hyundai Heavy Industries (HHI) ve HD Hyundai Mipo Dockyard (HMD) tersanelerinin Aralık ayında birleşeceğini açıkladı.

Şirket, bu adımın küresel rekabet gücünü artırmayı hedeflediğini belirtti. Açıklamada, “Çin ve Japonya’da da benzer şekilde önde gelen tersaneler birleşerek kapasitelerini artırdı.

HHI'nın kurulmasıyla büyük ve orta ölçekli tersanelerimizin birleşmesi, üretim kapasitemizi ve pazar erişimimizi önemli ölçüde genişletecek” denildi.

Birleşmenin, savunma sanayinde rekabet avantajı sağlayacağı ve özellikle ABD’de Donald Trump yönetiminin gemi inşa sektörünü yeniden canlandırma çabalarına Güney Kore’nin de dahil olmasıyla yeni fırsatlar yaratacağı ifade edildi.

Yeni Yurtdışı İş Birimi Kuruluyor

Grup, ayrıca gemi inşa bölümünde uluslararası operasyonları yönetecek yeni bir birim oluşturacağını duyurdu.

Aralık ayında Singapur’da açılması planlanan merkez; HD Hyundai Vietnam Shipbuilding, HD Hyundai Heavy Industries Philippines ve Doosan Heavy Industries’ten alınan Vietnam tesisini (geçici adıyla HD Hyundai Vina) denetleyecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim