• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 19 °C

Hastane gemisi ihalesi mayıs ayında

Hastane gemisi ihalesi mayıs ayında
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Dünyanın ilk yerli gemi hastanesini yapmayı planlıyoruz. İki yıl içinde bitireceğiz” dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Dünyanın ilk yerli gemi hastanesini yapmayı planlıyoruz. İki yıl içinde bitireceğiz” dedi. Müezzinoğlu, yüzer gemi hastane ihalesinin önümüzdeki mayıs ayında gerçekleşeceğini açıkladı.  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin dünyada bir ilke imza atacağını ve 200 yataklı yerli üretim bir “hastane gemisi” yapılacağını açıkladı.

TRT Haber’te katıldığı programda  açıklamalar  yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye’nin tam teşekküllü en az iki adet “gemi hastanesine” sahip olmayı planladığını söyledi. ADB’de de bir gemi hastanenin bulunduğunu, ancak bunun askeri bir geminin dönüşümüyle gerçekleştiğini anlatan Müezzinoğlu, “Biz  Dünyada ilk olarak Türkiye’de yerli hastane gemi imalatını planlıyoruz. Biz mimarisini de üretimini de baştan ve yerli yapıyoruz. Şartnameyi hazırladık, son değerlendirmeleri de yaptıktan sonra Mayıs’ta ihale edeceğiz” dedi.

Dünyanın ilk orijinal gemi hastanesinin 2 yılda tamamlanacağını bildiren Müezzinoğlu, bu hastanenin içinde 200 yatak, ameliyathaneler, yoğun bakım üniteleri, diyaliz merkezleri bulunacağını, acil hizmeti verebileceğini ve helikopter pistinin yer alacağını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, bu aşamada en az iki yerli gemi hastanesine sahip olmanın planlandığını belirtti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
haydar yılmaz
16 Nisan 2013 Salı 09:43
Doğal Afetlerde Hastalar,Kazedeler için Hastane
Gemi hastanesi değil benim anladığım Hastaların tedavilerinin olduğu yüzer hastane .Konu yanlış anlaşılmış herhalde.
78.185.177.123
Prof.Dr. Aydın ŞALCI
12 Nisan 2013 Cuma 10:25
Düzeltmeler.
Habere ilişkin düşüncelerim :
1) Gemi hastanesi diye bir deyim olmaz. Eğer bu illa denilecekse bunun adı tersanedir. Gemi orada tedavi (tamir) edilir. Doğrusu Hastane Gemisi dir. Doğru terminoloji budur.
2) Geminin mimarisi kelimesi de asıl olan İngilizce karşılığına uymamaktadır. Bu kelimeyi ancak denizcilikten, gemicilikten anlamayanlar söyleyebilir. İlk olarak İngiltere'de doğan Gemi İnşaatı Mühendisliği'nin orijinal ingilizce karşılığı "Naval Architect" dir. Naval Architecture kelimesinin karşılığı Türkçe'mizde Gemi İnşaatı'dır. Deniz (Gemi) Mimarisi değildir. Bu bakımdan Sayın Bakana yetkililerin doğru olan terminolojiyi söylemeleri gerekir.
3) Anlaşılan odur ki; bu gemi Ülkemizde yapılacaktır ve de doğrusu budur. Hele Tersanelerimizin işsiz olduğu bu kriz döneminde böyle bir geminin (hele savaş gemisinden bozma eski Amerikan Gemisinin) dışarıdan alınması çok yanlış olur.
4) Yaklaşık birbuçuk yıl önce Sağlık Bakanlığı şahsımla iletişim kurarak bu proje için yardım talep etmiş, bende seve seve yardımcı olacağımı bildirmiş idim. Hatta gurupta çalışacak değişik kesimlerden uzman beş kişinin ismini önermiş idim. Bugüne kadar bir gelişme olmadı, sabırla bekliyoruz, yardımcı olabilmek için.İnşallah; yanlış yönlendirmeler ile, yanlış kişiler ile Sayın Bakanı yanıltmazlar ve bu işin onuru da Bakanlığa ait olur.
78.189.180.121
Öztürk
11 Nisan 2013 Perşembe 23:33
yerli üretim
Kaptan Alev Tunç

yazıyı tam okumadınız herhalde.haber diyorki.

''Türkiye’nin dünyada bir ilke imza atacağını ve 200 yataklı yerli üretim bir “hastane gemisi” yapılacağını açıkladı.''

Bakan daha ne desin.Yerli üretim yapacaklarmış.ithali nereden çıkardınız.
176.33.154.84
Kpt.alev tunç
11 Nisan 2013 Perşembe 00:25
Hastane gemisi
Gemi inşa sektörumuzdeki bu sıkıntılı gunlere bir iki damla su olacak bir proje ollabilecekken neden ithaline gidiliyor acaba? Bu projenin çok çok aciliyeti olduğunu sanmıyorum birkaç ayda olacağına bir iki senede olsun ama milli olsun ve tersanelerimize can suyu ve tecrube olması çok çok iyi olurdu. Hayırlısı... Kpt. M.alev Tunç
78.171.130.162
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim