• BIST 9805.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 27 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 20 °C

HASEN Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz'dan Binali Yıldırım'a destek

HASEN Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz'dan Binali Yıldırım'a destek
Hazar Strateji Enstitüsü (HASEN) Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olmasından büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

AK Parti'nin dün yapılan Olağanüstü Kongresi'nde, AK Parti'nin yeni seçilen Genel Başkanı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın Türkiye'nin son 14 yılda altyapı ve ulaşım yatırımlarında kaydettiği başarının en önemli mimarı olduğunu kaydeden Hazar Strateji Enstitüsü Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Yavuz, cumhuriyet tarihinin en uzun süre Bakanlık yapan ismi olan Yıldırım'ın Başbakanlık görevinde de başarılı olacağından emin olduğunu belirtti. Yavuz yaptığı açıklamada, "Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, hızlı tren projeleri, havalimanları, limanlar, duble yollar, otoyollar, tüneller, marinalar gibi yüzlerce projede hep Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Binali Yıldırım'ın imzasını görüyoruz. Binali Yıldırım'ın gerçekleştirdiği bu altyapı devrimini, Başbakanlık görevinde Sayın Cumhurbaşkanımızla uyum içinde üretim devrimi ile taçlandıracağına inanıyoruz. Sayın Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlığı, ülkemizi 2023 hedefleri ile buluşturacaktır" dedi.

Ak Parti'nin Genel Başkanı seçilmesinden sonra hükümeti kurma görevi alan Binali Yıldırım'a başarılar dileyen Yavuz, "Sayın Bakanımızın, Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi'nin (SOCAR) projelerine verdiği desteğe ve İzmir Milletvekili olarak kent için hayati önem taşıyan, birçok altyapı projesinin tamamlanmasındaki rolüne herkes gibi bende çok yakından tanık oldum. HASEN olarak da geçen Ekim ayında kamuoyumuz ile paylaştığımız 'Modern İpek Yolu'nda Stratejik Üs: İzmir' başlıklı panelimizi de kendisi ile gerçekleştirmiştik. Ülkemizin başta enerji olmak üzere stratejik menfaat ve ortaklıklarında kendisinin emeğini biliyor ve çok önemsiyoruz. Sayın Binali Yıldırım'ın Türkiye-Azerbaycan Cumhurbaşkanlarımızın liderlikleri ile yürüyen Rafineri-Petrokimya-Enerji-Liman ve TANAP projelerine verdiği desteğe çok yakından şahit oldum, desteğini hep yanımızda gördüm. Bu gayreti ve desteği 'Tek Millet, İki Devlet' ülküsüne olan inancının en somut göstergesi olmuştur. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim