• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Hanjin Shipping, bugün resmen tarihe karıştı

Hanjin Shipping, bugün resmen tarihe karıştı
Asya pazarının en güçlü nakliye operatörleri arasında olan transpasifik ve transatlantik hatlarıyla kıtaları birbirine bağlayan dünyanın sekizinci konteyner hat operatörü Hanjin Shipping, bugün resmen tarihe karıştı.

"Global bir nakliye şirketi olan Hanjin Shipping, 1977'de doğdu ve mali açıdan hak ettiği zamandan çok daha uzun süre yaşayarak 17 Şubat 2017 tarihinde, yani bugün tarihin tozlu raflarında yerini aldı. 

Hanjin Grubu'nun gururlu bir oğlu olan Hanjin Shipping doğduğu 1977'den buyana bazı şüpheli ortaklıklar, vergi kaçırma vakaları ve istifa spekülasyonları ile hep gündemde kaldı. 

Bu olaylara rağmen Güney Koreli operatör akıllı yatırımları, piyasaya yön veren politikalarıyla dünyanın sekizinci büyük konteyner hat operatörü olarak başarılarına başarı da katmayı ihmal etmedi. 

Kurulduğu 1977 yılından beri Asya pazarının parmakla gösterilen nakliye operatörlerinden biri olan Hanjin Shipping'in çalkantılı bir hayat yaşadığını söyleyebiliriz. Ölümü de en az hayatı kadar çalkantılı oldu.

2016 yılının Nisan ayında Hanjin Shipping alacaklılarına borçlarını yeniden yapılandırmak için başvuruda bulundu. Hanjin Shipping'in büyük bir mali kriz içinde olduğu biliniyordu. Ancak bu haber yinede gündemde bomba etkisi yarattı. 

Daha denizcilik ve nakliye dünyası bu haberin doğurduğu etkilerden kurtulamadan Hanjin Shipping, Seul Merkez Bölge Mahkemesi'ne iflas koruma talebinde bulundu. 

610 bin TEU kapasiteli 98 konteyner gemisiyle dünyanın en büyük sekizinci konteyner hat operatörü mahkemeye yaptığı bu başvuru ile son günlerini de yaşamaya başladı. Hanjin Shipping'in iflas talebinde bulunması yani moratoryum ilan etmesi dünya nakliye pazarında etkisi kolayca geçmeyecek bir krize neden oldu.

Hanjin Shipping'in moratoryum ilan etmesinden sonra Hanjin'in gemileri limanlara yanaşamadı, limanlarda mahsur kaldı veya kanallardan, boğazlardan geçemedi.

Gemilerin yaşadığı bu sorunlardan kurtulmak için Hanjin Shipping hayatının son kredisini Kore Kalkınma Bankası'ndan çekerek gemilerinin son seferlerini gerçekleştirdi. 

Kurulduğu günden itibaren agresif bir büyüme yoluna giden, rekabetçi bir yapıyı benimseyen Hanjin Shipping moratoryum ilanından sonra kendini adeta alacaklılarına teslim etti. 

Elindeki gemileri teker teker satmak zorunda kalan, limanlarını borçlarını ödemek için elinden çıkartan dünyanın 8. konteyner hat operatörü son resmi açıklamasını bugün yaparak aramızdan ayrıldı." 

Haber: Yasin ARSLAN / Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim