• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 25 °C

Halim Mete'den son seçim uyarıları!

Halim Mete'den son seçim uyarıları!
DTO Yönetim Kurulu Başkanvekili Halim Mete, seçimler öncesi yapılan son meclis toplantısında 9 Mayıs Perşembe günü yapılacak seçimlerde “imza sirküleri”yle de oy kullanılabileceğini açıkladı.

DTO Yönetim Kurulu Başkanvekili Halim Mete, seçimler öncesi yapılan son meclis toplantısında 9 Mayıs Perşembe günü yapılacak seçimlerde “imza sirküleri”yle de oy kullanılabileceğini açıkladı.

Seçim listesinin kesinleştiğini ve her dönem itiraz olmasına rağmen bu dönemde listeye tek bir itiraz bile yapılmadığını belirten Halim Mete, bu durumun listenin ne kadar düzgün hazırlandığının göstergesi olduğunu vurguladı. Seçimin 9 Mayıs Perşembe günü saat 09 ile 17.00 arasında yapılacağını ve sandıkların oluştuğunu bildiren Halim Mete, “Bildiğim kadarıyla seçimlerde 43 meslek grubu 34 sandık kurulunda oy kullanacak. Bütün hazırlıklar yapıldı, yerleri tespit edildi. Bunların hepsi İlçe Seçim Kurulu tarafından yapılıyor. Gelecek üyelerimizin güvenliğinden tutun da oy kullanma rahatlığına kadar tüm tedbirler alınmıştır” dedi. Halim Mete, daha önce seçimin yapılacağı mekanla ilgili bir itiraz olduğunu ancak itirazın ilgili kurum tarafından kabul görmediğini söyledi.

İMZA SİRKÜLERİYLE OY KULLANABİLİRSİNİZ

Seçimlerde oy kullanılması konusunda da bilgi veren Halim Mete, imza sirküleriyle de oy kullanılabileceğini açıkladı. Mete, imza sirküleri ile nasıl oy kullanılacağı konusunda şu bilgileri verdi:

“Eğer şirketinizi tek başınıza temsil ediyorsanız, sirkülerinizi alın, nüfus cüzdanınızla hemen gidin sandığa, oyunuzu kullanın. Yalnız peşinizden ortağınız gelip, ben kullanacaktım o niye geldi derse ilk gelen kullanır. O konuda TOBB olarak, yanlış olur dememize rağmen bu uygulama kabul gördü. Eğer tek başınıza yetkili değil de iki ortak yetkiliyseniz, yani diyelim ki 4 ortak var, herhangi ikisi şirketi temsil ve izam eder deniyorsa o zaman müşterek temsilde, yani mesela diyelim ki Halim Mete ile Mehmet Mete temsil ediyorsa, ikisi birlikte bir temsil yazısı verecek, imza sirküleriyle beraber oy kullanabiliyorsunuz. Bu düzenleme geçtiğimiz hafta açıklanan yeni yönetmelikte var. Müşterek yetkiye sahip temsilciler bulunması halinde hangi temsilci için yetki belgesi düzenleneceği dilekçede belirtilir ve yetkililerce imzalanır diyor. Noter tasdikine gerek yok” şeklinde bilgi verdi.

KOMİTELER 67 KİŞİ İLE KURULUYOR

5 bin ile 10 bin arasında üyesi bulunan odalarda meslek gruplarının oluşumuyla ilgili yeni düzenleme hakkında da bilgi veren Halim Mete, “Bu odalarda meslek grupları 100 kişiyle oluşuyor. 100 kişiden 200 kişiye kadar olan yerlerde 5 kişilik meslek komiteleri kuruluyor. Orada da iki meclis üyesi var. Ama 200 kişiyi geçtiği zaman burada 7 kişilik meslek komiteleri oluşuyor ve üç meclis üyesi oluyor. Şimdi biz bu 100 ve 200 kişiye DTO olarak itiraz etmiştik ve itiraz kabul görmüştü. 2012’nin Ağustos ayı meclisinde bunu oylamıştık ve üçte bir düşürme kararı almıştık. Yani, bizim komitelerimiz 67 kişi ile kuruluyor. 134 kişiden sonra da iki kişilik meclis üyesi 3 kişiye çıkıyordu. Karar almıştık, başvurmuştuk ama yönetmelik değişikliği olmamıştı. Geçen hafta da o yönetmelik değişikliği uygulandı. Meslek komiteleri 67 kişiyle oluşuyor. 134’ü geçtiği zaman da meslek komiteleri 7 kişiden oluşuyor” diye konuştu.

ŞUBELERİN MECLİSİNE SEÇİLENLER MERKEZ MECLİSİ VE KOMİTELERE SEÇİLEMEZ

Sorular üzerine Halim Mete, burada sadece meclis üyesi değil herhangi bir odanın meslek komitesine seçilen bir kişinin başka bir odanın meslek komitesinde, hatta esnaf odalarında seçilemeyeceğini vurguladı. Birden fazla yerde seçilen kişinin seçimlerden sonra belli bir süre içinde birisini tercih etmek zorunda olduğunu anlatan Mete, “Yoksa farkedildiği an üyeliği hemen düşer. Bizi ilgilendiren bir diğer konu da şubelerin meclislerine seçilenler, merkezin meclis ve meslek komitelerine seçilemezler” dedi. Oy pusulalarında sıralamanın nasıl olacağıyla ilgili bir soru üzerine Halim Mete, şu bilgileri verdi:

“Oy pusularında şirket isimleri vardır. Seçim merkezinde 24 saat içinde şirkete, ‘sizi kim temsil edecek’ dediğimizde gelecek cevaba göre meslek komitesinde ve mecliste şirketi kimin temsil edileceği belirtilecek. Meclis asil ve yedek adayları ilk listede belirtilerek yazılacak. Yani onlar seçilirken asil ayrı, yedek ayrı şekilde aynı anda seçilmiş olacak. Oy pusulaları kaşe gerektirmiyor. Sadece zarfta kaşe zorunluluğu var. Ötekiler sandık kurulunda hepsinden birer tane verilecek, kişi gidecek oyunu kullanacak.”

Mete, ticaret sicilden yetki almayıp, imza sirküleri ve yetki belgesiyle oy kullanmaya gelenlerde imza sirkülerinin orijinali ve noter tastiği istendiğinin de altını çizdi. Mete, yetki belgesi olanların ise imza sirkülerine gerek olmadığını, sadece nüfus cüzdanı ve yetki belgesi ile oy kullanabileceklerini bildirdi.

Seçimler hakkındaki konuşmasının ardından, geçen hafta gerçekleşen güzel bir olayı da meclis üyeleri ile paylaşan Halim Mete, “O gerçekleşen olay da şu; Rizespor süper lig’e çıktı. Sayın Metin Kalkavan o kurumun yönetim kurulu başkanı ve bu salonda gördüğünüz birçok kimse de hem yönetim kurulunda hem de Rizespor Futbol Yatırımları A.Ş.’nin ortakları. Onun için Rizespor’un süper lig’eçıkışını alkışlamanızı istiyorum. Çünkü bir yerde bu salonun insanları o yönetimde. Ayrıca Pazarspor’un başkanı var burada. Pazarspor da playoff’a kalmak üzere. Onu da alkışlayalım” deyince salondan büyük bir alkış koptu.

HALİM METE’DEN HERKESE TEŞEKKÜR

Halim Mete, son meclis toplantısı olması dolayısıyla emekçiler olarak nitelendirdiği genel sekreterden kapıdaki güvenlik görevlisine kadar tüm çalışma arkadaşlarına, yıllarca çalıştığı arkadaşlarına ayrı ayrı teşekkür etti. Ardından meclis başkanı ve bütün meclis üyelerine teşekkür eden Halim Mete, “Meslek Komitelerindeki tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bizi hiçbir zaman bırakmayan değerli deniz basınının değerli mensuplarına çok çok teşekkür ediyorum. Belki bir teşekkür de Sayın Salih Zeki Çakır kardeşimize. İyi ki aday olarak çıktınız, bizim buraya da hareket getirdiniz. Ben bütün konuşmalarımda söylüyorum. Bugünlerde benimle röportaj yapan bütün basın mensuplarına da söyledim, ‘Biz aynı tavanın balıklarıyız’. Hiçbirimiz birbirimizle ilgili farklı bir şey söyleyemeyiz. Ama farklı bir şey derken biraz önce Başkan şeffaflık dedi. Kusura bakmayın, hep söylediğim bir laf var; bu şeffaflık yerine biraz temizlik diyelim. Çünkü bizimle ilgili çok laflar söylendi. Başkanımız biraz nazik davrandı. Ben de Rizeli olmam gereği böyle bir şey söyledim. Bu süre içerisinde eğer hakkım geçtiyse hepinize hakkımı helal ediyorum. Siz de hakkınızı helal edin” diye konuştu.

halim_mete.20130503104044.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim