• BIST 9804.19
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 30 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Haliç'te kürek yarışlarının galibi Kadir Has Üniversitesi oldu

Haliç'te kürek yarışlarının galibi Kadir Has Üniversitesi oldu
Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nün bulunduğu Haliç’te, bu yıl 12.’si düzenlenen “Kadir Has Üniversitesi Kürek Yarışları”nda, Kadir Has Üniversitesi 30 puanla rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Kadir Has Üniversitesi’nin bu yıl 12. kez düzenlediği ve kürek sporunda başarılı üniversiteli sporcuların yarıştığı “Kadir Has Üniversitesi Kürek Yarışları” Haliç’te, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ile birlikte çok sayıda sporseverin katılımıyla gerçekleşti.

Üniversite takımları ve spor kulüpleri, Haliç ile Tarihi Yarımada’nın zengin görselliğinin de izlenebildiği 6 kulvarlı 1.000 metrelik parkurlu yarışta Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı, Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı, İstanbul Ticaret Üniversitesi Kürek Takımı, Koç Üniversitesi Kürek Takımı ile birlikte Fenerbahçe Spor Kulübü, Şişecam Çayırova ve Türk Balıkadamlar kürek takımının da içlerinde yer aldığı 7 takım yarıştı.

Türkiye Kürek Federasyonu’nun desteklediği “Büyük Tekne” sınıfında düzenlenen kürek yarışlarında, 4 üniversite takımı ve 3 spor kulübü kıran kırana mücadele etti. Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı’nın başarılı sporcuları, “Üniversiteli Erkekler 4 Tek” ve “Üniversiteli Erkekler 8 Tek-Dümencili” kategorisinde birinci oldu. Kadir Has Üniversitesi’nin başarılı kadın sporcularından oluşan Üniversiteli Kadınlar ekibi ise 4 Çifte kategorisinde üçüncü oldu.

Balat Parkı’nın ön parelelinde bulunan noktadan başlayarak Kadir Has Üniversitesi önünde biten yarış parkurunda Kadir Has Üniversitesi Kürek Takımı, Üniversiteli Erkekler 8 Tek Dümencili kategorisinde Boğaziçi Üniversitesi ve Koç Üniversitesi takımlarını geride bırakarak birinci oldu.

Yarışın ardından düzenlenen ödül törenine, Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın ve sporcular katıldı. Yarışın birincisi Kadir Has Üniversitesi’ne kupayı Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven takdim etti.

Takımların tüm kategorilerde aldıkları derecelere göre yapılan puanlamada üniversiteler kategorisinde birincilik kupasını Kadir Has Üniversitesi kazandı, aynı kategoride Koç Üniversitesi ikinci, İstanbul Ticaret Üniversitesi ise üçüncü oldu. Kulüpler sıralamasında ise “Genç Erkekler Çift” kategorisinde Şişecam Çayırova birinci, Türk Balıkadamlar ikinci, Fenerbahçe ise üçüncü sırada yer aldı. Kulüpler yarışında Genç Erkekler 8 Çift’te ise Şişecam Çayırova birinci, Fenerbahçe ikinci oldu. Kulüplerin tüm yarışlarında 39 puan toplayan Fenerbahçe Kürek Takımı kulüpler arasında günün birincisi oldu.

Kadir Has Üniversitesi kürek takımı;

Üniversiteli Erkekler 4 Çift: Doğukan Bingöl – S.Sercan Türk – Buğra Akyüz –Ozan Demirdelen

Üniversiteli Erkekler 4 Tek: Cihat Yasin Sevinç – Özgür Borazan – M. Gökhun Karagöz – Burak Dilsiz

Üniversiteli Kadınlar 4 Çift: Yasmina Gürkan - Ceren Demirkol – Elpida Davul - Kübra Aksoyer

Üniversiteli Erkekler 8 Çift: Mehmet Gökhun Karagöz- Burak Dilsiz- Cihat Yasin Sevinç- Ozan Demirdelen – Süleyman Sercan Türk – Yiğit İtmeç – Buğra Akyüz – Özgür Borozan – Funda Çölmekçioğlu (Dümenci)

SPORA YATIRIMIMIZI ARTIRIYORUZ

Kadir Has Üniversitesi kürek yarışlarının kupa töreninde konuşan Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın, yarışların İstanbul’un tarihi yarımadasında, Haliç kıyısında yerleşik bir üniversite olan Kadir Has Üniversitesi için ayrı bir anlam taşıdığını belirterek, “Kürek sporu üniversite olarak uzun yıllardır değer verdiğimiz ve yatırım yaptığımız bir branş, özellikle son yıllarda bu alana ciddi yatırım yapıyoruz” diye

Kadir Has Üniversitesi kürek takımının kazandığı başarının bu yatırımların bir sonucu olduğunu belirten Prof. Dr. Aydın geleceğe dönük iki hedefleri bulunduğunu belirterek şöyle konuştu: “Öncelikli hedefimiz kürek sporunu kitlesel, izleyicisi bol bir spor dalı haline getirmek ikinci hedefimiz ise Haliç’i su sporlarında uluslararası bir mekana dönüştürmek” dedi.

Törende bir konuşma yapan Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven de Haliç’in su sporları merkezi olması yönündeki çabalara federasyon olarak destek verdiklerini belirterek bu kapsamda üniversiteler ile de işbirliği içinde olduklarını söyledi.

Kadir Has Kürek Yarışında Mücadele Eden Üniversiteler ve Takımlar:

Katılan Üniversiteler:

Kadir Has Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi

İstanbul Ticaret Üniversitesi

Koç Üniversitesi

Katılan Kulüpler:

Fenerbahçe

Şişecam Çayırova Spor Kulübü

Türk Balıkadamlar

kurek-002.jpg

kurek1-001.jpg

kurek2-001.jpg

kurek3-001.jpg

kurek4-001.jpg

kurek5-001.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim