• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 21 °C

Haliç, uluslararası kürek yarışlarına ev sahipliği yaptı

Haliç, uluslararası kürek yarışlarına ev sahipliği yaptı
Haliç'te bu yıl ikincisi düzenlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Golden Horn Rowing Cup (Uluslararası Haliç Kürek Yarışları), ulusal ve uluslararası kürek takımları arasında çekişmeli mücadelelere sahne oldu.

Haliç'te, Atatürk (Unkapanı) Köprüsü önünde başlayıp Eyüp'teki Miniatürk iskelesi önüne kadar 4 bin 500 metre boyunca, Deniz Küreği Dört Çifte (C4X+) tekneleriyle gerçekleşen yarışlar, geçtiğimiz yıl olduğu gibi 19 yaş altı kadınlar, 19 yaş altı erkekler, büyük kadınlar, büyük erkekler ve masterlar kategorilerinde düzenlendi. Organizasyona 18'i Türk, 4'ü yabancı olmak üzere toplam 22 takım ve 360 sporcu katıldı.

İLK YARIŞLARDA KAZANANLAR BELLİ OLDU

Parkur boyunca yerleştirilen işaret şamandıralarının dümencilere bitiş noktasına kadar yol gösterdiği yarışlar, büyük çekişmelere sahne oldu. Master Mix adıyla düzenlenen ilk yarışa 13 kürek takımı katıldı ve bu yarışı Galata Kürek C takımı kazandı.

İkinci yarış ise kadınlar kategorisinde 10 takım arasında gerçekleşti. Parkur sonunda yarışı Galatasaray Spor Kulübü kürek takımı birincilikle bitirdi.

YARIŞMACILAR KONUŞTU

Master Mix kategorisinde düzenlenen yarışa katılan Pera Kürek takımından İrem Kartal, yarışın güzel olduğunu fakat farklı bir havayla karşılaştıklarını belirtti:

"Dün antrenman yapmıştık, seviniyorduk sakin bir suda kürek çekeceğimizi düşündüğümüz için ama bugün biraz daha farklıydı. Dalgalarla biraz boğuştuk. 4 bin 500 çekmek de keyifliydi."

Aynı takımdan Gökhan Tarı da, 180 nabızla konuştuğuna dikkat çekti:

"Türkiye'de yapılan en zor yarış 4.5 kilometre. Yarışlar normalde, ya 2 bin ya bin metrede yapılıyor. Çok zor bir yarıştı, Haliç süperdi, bunun için mükemmel bir ortam oluşturuldu. 13 tekne yarıştık, hava çok güzel bugün, ne güneşli ne güneşsiz, dalga vardı biraz onunla boğuştuk, o çok daha heyecan kattı. Çok eğlendik biz, umarım izleyenler de eğlenmiştir."

İsmail Bengin Ertaş ise, alışılmışın dışında hava koşulları olduğunu ancak buna rağmen ekipçe yarışı bırakmayıp parkuru tamamladıklarını, uzun parkura rağmen bırakmadan yarışı bitirmenin kendileri için yeterli olduğunu kaydetti.

İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ.Renay Onur, Türk sporcuların yurtdışındaki sporcularla rekabetini ve beraber yarışmalarını önemsediklerini vurguladı.

"360-370 tane sporcu var, 18 Türk kulübüyle 22 takım yarışıyor olacak. Akşam üstü saat 7'ye kadar Haliç, deniz küreğiyle nefes alıp veriyor olacak. Bizim için de biraz 'yaza merhaba' dediğimiz bir etkinlik oldu."

ÖDÜLLER ETKİNLİK ALANINDA

Yarışlar için Miniatürk'teki etkinlik alanında ödül organizasyonu da yapıldı. Yarışlardan sonra dereceye giren takımlara madalya, kupa ve para ödülleri, yarışları düzenleyen İBB'ye bağlı Spor İstanbul ve İBB yetkililerince takdim edildi.

halic-1-003.jpghalic-2-003.jpghalic-3-003.jpghalic-4-002.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim