• BIST 10167.26
  • Altın 4273.669
  • Dolar 40.0322
  • Euro 47.021
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 25 °C

Halfeti'de tekne turları geçim kaynağı oldu

Halfeti'de  tekne turları geçim kaynağı oldu
Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde Birecik Barajı yapımından önce geçim kaynağı olan bahçecilik, yerini tekne turlarına bıraktı.

 Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde Birecik Barajı yapımından önce geçim kaynağı olan bahçecilik, yerini tekne turlarına bıraktı.

Fırat Nehri kıyısında bulunan Halfeti ilçesinde halkın geçim kaynaklarından biri olan bahçeciliğin baraj sebebiyle yapılamamasından dolayı, Halfetililer yeni geçim kaynağı olarak tekne turları düzenliyor. Birecik Barajı'nın yapımının tamamlanmasının ardından Fırat'ın sularına gömülen Halfeti'de ortaya çıkan güzellikler turizm açısından değerlendiriliyor.

Bu çerçevede, Halfetililer Fırat Nehri üzerinde tekne turları düzenleyerek hem yerli ve yabancı turistlere Halfeti'yi tanıtıyor, hem de geçimini sağlıyor. Teknelerini kiraya veren Halfetililer, "İlçemiz suyun altında kalınca başta üzülmüştük. Oysa şimdi yeni bir geçim kaynağı bulduk kendimize. Teknelerimizi kiralayarak turistlere Halfeti'yi gezdiriyoruz. Özellikle yaz aylarında birkaç sefer yaptığımız da oluyor. Turistler genellikle suyun altında kalmış köyleri ve Rum Kalesi'ni görmek istiyor. Onlar Fırat üzerinde gezmek istedikçe bizler de para kazanıyoruz" diye konuştu.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim