• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 12 °C
  • Çanakkale 12 °C

Halfeti dalgıçların yeni gözdesi oldu

Halfeti dalgıçların yeni gözdesi oldu
Birecik Baraj gölünün suları altında kalan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi su altı meraklılarından ilgi görüyor. İstanbul Diving Team Kulübü Başkanı Akkaya: "Turlarımızı artırarak devam ettireceğiz. İstanbul'dan birçok kulübün buraya geleceğine inanıyorum" d

Birecik Baraj gölünün suları altında kalan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, dalgıçların yeni gözdesi oldu. Çözüm sürecinin başlamasıyla sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde, barındırdığı tarihi ve kültürel varlıkları ön plana çıkmaya başlayan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne ilgi artıyor.

GAP kapsamında bölgede yapımı tamamlanan Kralkızı, Dicle, Batman, Keban, Karakaya, Atatürk, Birecik ve Karkamış baraj göllerinin altında kalan çok sayıda yerleşim yeri ise keşfedilmeyi başladı.
Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin 2 yıl önce "Sakin Şehir" ağına dahil ettiği ve Birecik Baraj gölü nedeniyle su altında kalan Halfeti ilçesine bu yıl dalgıçlar rağbet göstermeye başladı. "Saklı cennet" diye de nitelendirilen ilçenin, kısa sürede dalış turizminde Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olması bekleniyor. Halfeti'nin tarihi varlıklarını görmek için bölgeye gelen ziyaretçiler, tüplü dalış yapıyor.

"Su altı muhteşem"

İstanbul Diving Team Kulübü Başkanı ve su altı fotoğraf sanatçısı Mahmut Akkaya ile beraberindeki 40 kişi, ilçede dalış yaptı. Akkaya, sırf dalış yapabilmek için İstanbul'dan geldiklerini belirtti. Daha önce keşfedilmeyen bölgelerin dalgıçlar için daha cazibeli olduğunu ifade eden Akkaya, bölgede su altında kalmış çok sayıda esere rastladıklarını vurguladı.

Akkaya, Türkiye'de dalgıçların görmesi gereken en önemli yerlerden birisinin de Halfeti olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Halfeti'nin su altı muhteşem görünüyor. Çok güzel dalışlar gerçekleştirdik. Bu organizasyonlarda bölgedeki su altı kulüplerinden de destek aldık. Buraya 40 kişilik ekiple geldik ama en az 150 kişiyi tura alamadık. Bu turlarımızı artırarak devam ettireceğiz. İstanbul'dan birçok kulübün buraya geleceğine inanıyorum. "

Dicle Su Sporları Kulübü Başkanı Turgay Behiç de İstanbul kulübüne bölgede ev sahipliği yaptıklarını belirterek, ülke genelinde bölgeye gelmek isteyen dalgıçlara destek olduklarını söyledi.

halfeti-001.jpg

halfeti1-001.jpg

halfeti2-001.jpg

halfeti3-001.jpg

halfeti4.jpg

halfeti5.jpg

halfeti6.jpg

halfeti7.jpg

halfeti8.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim