• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 4 °C

HADO Kıbrıs seferlerine başlayacak

HADO Kıbrıs seferlerine başlayacak
Hatay Belediye Başkanı Savaş,Türkiye’nin en hızlı gemisi olan HADO ile KKTC seferine hazırlandıklarını açıkladı.

Kıbrıs Postası’na açıklamalarda bulunan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ise, projeyle ilgili olarak, önümüzdeki hafta yetkililerin KKTC’ye  gelerek, HADO seferleri için başvurunun yapılacağını ifade etti. Kuzey Kıbrıs’ta uçak biletlerinin fazla olmasından dolayı, deniz yolu taşımacılığına ağırlık verdiklerini ve HADO ile hem hızlı, hem ekonomik bir ulaşım alternatifi sunmayı amaçladıklarını açıklayan Savaş, projenin aynı zamanda KKTC projesi olduğu, bu nedenle Kuzey Kıbrıs içinde yararı olduğunu ve Kıbrıs’taki ulaşım sorununa çözüm noktasında faydalı bir proje olduğunu aktardı.

Türkiye’nin ve Doğu Akdeniz’in en hızlı gemisini getirdiklerini ifade eden Başkan Savaş, Kıbrıs’ta 30 bin Hataylı yaşadığını belirterek, HADO projesinin sadece Hatay’ın değil Kıbrıs’ın da projesi olarak planladıklarını söyledi ve “KKTC’ye hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası’na konuşan Bakan Atakan, konuyu sosyal medyadan gördüklerini, fakat henüz başvuru almadıklarını söyledi ve ülkemizde uçak bileti fiyatlarındaki artıştan dolayı, alternatif ulaşım arayışlarında bulunmuş olabileceklerini anlattı.

Alternatif ulaşım için seçim sonrasını işaret eden Atakan, “Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın seçim sonrası yeniden şekillenmesini bekliyoruz, dolayısıyla seçim sonrası, alternatif ulaşım konusuna daha da fazla ağırlık vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, yakın zaman önce Hatay’a getirilerek Mersin, Kıbrıs ve Beyrut seferlerine hazırlanan, Türkiye’nin en hızlı gemisi HADO’da incelemelerde bulunarak, “Önemli projelerin sonucunda meyvelerimizi alıyoruz. Onurlu ve sevinçli anlar yaşıyoruz. Büyük bir meşakkatin ardından bu hizmeti vermiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Herkesin umutla beklediği günler yakın zamanda başlayacaktı. İlk deniz otobüsümüz 4 gün önce İskenderun Limanımıza geldi. Bu güzel günde bu onuru birlikte yaşamak için canlı yayında bir araya geldik. 7 tane ilçemizin denizle buluştuğu Akdeniz’in mavi sularında gemimiz bizi, Mersin, Kıbrıs ve Beyrut ile buluşturacak” ifadelerini kullandı.

“KKTC’ye hayırlı olmasını diliyorum”

Hatay Belediye Başkanı Savaş, şöyle devam etti: “KKTC Turizm Bakanlığıyla bölgesel kalkınma projesi HADO’yu daha da büyütmek ve değerli hale getirmenin proje anlaşmalarını yapacağız ileri ki günlerde. Ben şimdiden HADO’ya destek veren başta Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı’mıza, KKTC Cumhurbaşkanı’mıza, Turizm Bakanı’mıza, Beyrut ve Trablus Belediye Başkanlarımıza, bizi daha da yüreklendiren ve desteğini esirgemeyen herkese şükranlarımı sunuyorum. HADO’nun Türkiye’ye, Lübnan’a ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne hayırlı olmasını diliyorum.”  

Bakan Atakan: “Henüz başvuru yok”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, konuyu sosyal medyadan gördüğünü, fakat Hatay Büyükşehir Belediyesi’nden henüz bir başvuru almadıklarını açıkladı. Uçak bileti fiyatlarındaki artıştan dolayı, alternatif ulaşım arayışlarında bulunmuş olabileceklerini dile getiren Atakan, ülkede yaşanan nüfus yoğunluğundan ve döviz artışının bilet fiyatlarına yansıdığını ifade etti.

“Türkiye’deki yapının şekillenmesini bekliyoruz”

Deniz taşımacılığı noktasında ciddi çalışmalar yürütüldüğünü, özellikle Girne ve Gazimağusa limanlarında iyileştirmelerin 2018 sonu, 2019 başı başlatılacağını söyleyen Tolga Atakan, Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın seçim sonrası yeniden şekillenmesini beklediklerini, dolayısıyla seçim sonrası, alternatif ulaşım konusuna ağırlık vereceklerini sözlerine ekledi.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim