• BIST 9524.59
  • Altın 2524.96
  • Dolar 32.5773
  • Euro 34.6226
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 13 °C

"Göreve Zorla Gönderdiler" iddiası

"Göreve Zorla Gönderdiler" iddiası
Şile açıklarında şiddetli fırtınanın etkisiyle kayalıklara çarparak batan Kıyı Emniyeti'nin botundaki görevlilerden Mehmet Genç'in yakınları "zorla göreve gönderilme" iddiasında bulundu.

"ZORLA GÖNDERİLDİLER" İDDİASI

Şile açıklarında batan yük gemisinin personeline yardım için bölgeye giden ve şiddetli fırtınanın etkisiyle kayalıklara çarparak batan Kıyı Emniyeti'nin botundaki görevlilerden Mehmet Genç'in yakınları "zorla göreve gönderilme" iddiasında bulundu.

Henüz ulaşılamayan Mehmet Genç'in yakınları arama çalışmalarını gözyaşları içinde takip ederken bu iddiayı ortaya attılar. Mehmet Genç'in ablası, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve Ulaştırma Bakanına haklarını helal etmeyeceklerini söyledi. Genç'in babası Osman Genç oğlunun zorla göreve gönderildiğini iddia etti.

Mesai saati dışında evinde dinlenen Genç'in telefonla göreve çağırıldığını anlatan amcası Ahmet Genç de, fırtınalı havada görevin tehlikeli olacağını söyleyen yeğeninin gemiyle birlikte açılmak istemediğini ama üstlerinin zoruyla dalgalı denize açılmaya zorlandığını öne sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
mehmet tektas
17 Aralık 2012 Pazartesi 01:37
deniz emniyeti kurtarma
günümüzde denizcilik sektöründe ,ülkemizde bir takım yenilik ve basarılara imza atılırken ,daha çok insan hayati ve can emniyetini ilgilendire birçok hususta bu kadar izahı rahatızlıkveren hataların yapılması ,hatta tekrar atmesi çok üzüntü verici...bu tür kurtarma yardimları ve calışmaları,bazı kucuk devletler haricinde ;kurtarma helikopterleri ve çok özel egitimden geçen kurtarma komandolarıyla yapılmaktadır...herhal de bu durumu idrak edemedik! diye düşündürüyorlar insani. saygılar
178.233.4.148
denizci
10 Aralık 2012 Pazartesi 17:43
aracın denizdeki konumu ne
anında son eldeki araçlarla kurtarmaya gidilir de,bu bot hangi hava şartlarında gider...kaç tane makine var bunda denizde manevra yapabilecek..eni,boyu ne ki,bulunan yer fırtınanın ne derecede kuvvetli olduğunu bu zamana kadar hiçmi öğrenemediler,karadeniz burası,şile burası,tersanelerimizde çok güzel ağır donanımlı can kurtarma romorkoleri yapılmakta,plaj boutu,boğaz içinde giden botu al koy sen şileye,hangi akla hizmet ediyorsunuz,bu bir tek şile için değil,bakın tüm karadenizdeki limanlardaki botlara,romorkörlere,kendini tutatmayan vasıtalar,devlet nekadar hurda geri kalmış bu romorkörleri,devrettiler.değil gemiyi çevirememekte.karanizde seneler evvel hopa dan kalkan bir koster yakalandığı fırtınada,can kurtarmak için limandan romorkör kalkıp liman dışına gitti,döndü geriye,düşünün,balıkçı barınağından kalkan 15 metre boyunda kıç tarafında ağlı olan balıkçı kalkıp o fırtınada denizden gemi personelini kurtardı..düşünün sayın kkıyı emnıyeti gemi kurtarma idaresi,bunun yanında fener dairelerinde habire doldurun personel,2 3 kişinin yapacağı hizmet yerinde karada 10 kişiden aşağı insan bulunurun,hani karadenizde can ve mal kurtarma istasyonları kurulacak dıye törenler yapıldı,nerde bu istasyonlar,3 bölge ye can kurtarma istasyonları kurulsun karadenize.yığdınız yeni romorkörleri marmaraya,bir karış botlarıda gönder şileye..yazık yazık..oturduğunuz yerde ahkam kesmeyin.hala dermi alamadınız brokratlar..kurun istasyonları ağır donanımlı yangın söndüren romorkörleri..haa birde limalradaki romorkörleri ahı gıtmiş vahı kalmış romorkörlerin yerine yeni çok omaçlı romorkörler getirtirin..şehit denizcilerimize allah dan rahmet ruhları şad olsun..aillelerine başsağlığı allah sabırlıklar versin..
176.240.101.186
TUGFAN SAHIN
06 Aralık 2012 Perşembe 10:00
İSTİFA
SALİH ORAKÇI YI SORUMLU OLARAK İSTİFAYA DAVET EDİYORUM.
AYNISI JAPONYA DA OLSA BUNLARI KONUSUYOR OLMAZDIK.
MADEM GÖREVİN KURTARMA O ZAMAN ONA GÖRE HAZIRLAN - ONA GÖRE ÖNLEMİNİ AL. BU KIÇI KIRIK BOTLA ANCAK PLAJLARDA BOGULANLARA CANKURTARANLIK YAPARSIN.

ÖRNEK ARASTIRMA VE KURTARMA GEMİSİ :

http://www.shipspotting.com/gallery/photo.php?lid=1510030
78.171.9.178
mehmet özyabaslıgil
06 Aralık 2012 Perşembe 01:49
Önce Emniyet
Saygıdeğer Yetkililer vede yorumcular.,
Konu başlığı zorla gönderdiler;- Kaptan gemisini,özelliklede Can Botu nu ve Kurtarma gemisini fiziki şartlarla mücadele etme kabiliyetinden yoksun veya yeteli görmüyorsa kalkış yapmaz zira yardıma gidecek olan tekne de personel mevcuttur, kötü hava şartlarından dolayı başta can ve mala zarar gelmesi halinde can ve mal kurtarması yapamadığı gibi yaşadığımız menfur kaza ile karşılaşabiliriz. Can Kurtarma-Gemi Kurtarma Dünyanın en önemli insani vazifelerinden biridir. bu genel teammül. zorlama var ise vebal emri verenlerdedir. Bu elim kazanın hazırlanışında rol alan unsurlar nelerdir, Tabii şu ana kadar herkes fikrini söylemekte ne varki bu gibi netameli ve teknik bilgi gerektiren kazalarda peşin hükümlülük varsayım yanlış anlaşılmalara sebep olabilir, tüm kamu oyu Deniz kazaları inceleme raporunun sonucunu beklemeli bilahare rapor üzerinde bilinçli bir şekilde gerçek belge ve kanıtlara dayalı karşı mütaalasını vermeli diye düşünüyorum Tekrarlamakta fayda var Önce Emniyet Bir daha böyle üzücü can ve mal kayıp lı hadiselerle karşılaşmamayı temenni ediyorum, İleriye dönük acil önlemlerinde alınmasını bir vatandaş olarak talep ediyorum, Emniyetli seyir,kazasız ve kirlilik olmayan denizler temennisi ile Allah selametversin, Pruvanız neta olsun
TDİ Gemei Kurtarma İşl Müd emekli
Gemi Kurtarma ve Tahkim Uzmanı
Deniz kazaları araştırma
78.184.64.28
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim