• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 16 °C

GMO'dan "Hedef Şaşırtma" operasyonu

GMO'dan "Hedef Şaşırtma" operasyonu
Recep Canpolat imzasıyla Deniz Haber Ajansı'nda yayımlanan "Türk Loydu'nun belgelerine el konuldu" başlıklı haberler ilgili olarak Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu imzasıyla bir açıklama yayımlandı.

GMO'dan "Türk Loydu'na Mali Polis Baskını" açıklaması

Recep Canpolat imzasıyla Deniz Haber Ajansı'nda yayımlanan "Türk Loydu'nun belgelerine el konuldu" başlıklı haberler ilgili olarak Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu imzasıyla bir açıklama yayımlandı.

Açıklamada, "Bazı internet haber sitelerinde, Gemi Mühendisleri Odası (GMO) ve yönetim kuruluna yönelik gerçek dışı spekülatif haber yer almaktadır" denilerek, 6 Aralık 2013 tarihinde Recep Canpolat imzasıyla Deniz Haber Ajansı'nda yer alan "Türk Loydu'nun belgelerine el konuldu" başlıklı habere atıf yapıldığı görüldü.

Aynı açıklamada, Türk Loydu hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusunun GMO ve Yönetim Kurulu ile ilgili alakası olmadığı belirtilirken, Cumhuriyet Savcılığı'na Suç Duyurusunda bulunan TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kolay'dan bahsetmemeleri ise dikkat çekti.

TMMOB GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI'NDAN YAPILAN AÇIKLAMA AYNEN ŞÖYLE;

KAMUOYUNA DUYURU!
 
Üyelerimiz ve Kamuoyuna,

Son zamanlarda bazı internet haber sitelerinde, Gemi Mühendisleri Odası (GMO) ve yönetim kuruluna yönelik gerçek dışı spekülatif haber yer almaktadır. Bu nedenle herkesçe bilindiği  üzere GMO’nun Kurucusu olduğu ve Yönetim kuruluna üye verdiği Türk Loydu'nu da karalamaya yönelik bu gayretler üzerine bir açıklama yapma ihtiyacı hasıl olmuştur.

İnternet sitesinin hangi kaynağa dayandığı belirtilmeden yazılan bu haberlerde belirtildiği gibi,  Türk Loydu hakkında GMO ve Yönetim Kurulu’nun herhangi bir girişimi olmamıştır. Bu tarz spekülasyonların GMO ile Türk Loydu arasındaki birlik ve beraberliği daha da güçlendireceğinin de altını bu vesileyle çizmek isteriz.

İnternet sitesinde yer alan haberde Gemi Mühendisleri Odası’nın savcılığa suç duyurusu yaptığı belirtilmektedir. Ancak söz konusu şikayet hakkında,  GMO ve Yönetim Kurulu tarafından alınmış bir karar ve/veya Savcılık’a başvurusu olmamıştır, Bu nedenlerle şikayetin GMO tarafından yapıldığı yönündeki haberler; odamızı karalamaya yönelik kasıtlı olarak yapılmış bir haberdir.

Açıklamaya çalıştığımız nedenlerle meslek odamızı karalamaya yönelik bu haber hakkında haber sitesi ve yetkilileri hakkında hukuksal süreci başlatacağımızı, GMO’un kurucusu olduğu Türk Loydu’nda gelişen bu süreci, 43. dönem Yönetim Kurulu olarak büyük bir dikkat ve hassasiyet ile yakından takip ettiğimiz hususları,

Kamuoyuna saygı ile sunulur.

TMMOB GEMİ MÜHENDİSLERİ ODASI

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim