• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 19 °C

GMO: Özgecan Aslan katliamını ve bütün kadın cinayetlerini kınıyoruz

GMO: Özgecan Aslan katliamını ve bütün kadın cinayetlerini kınıyoruz
Mersin'de bindiği minibüsün şoförü tarafından hunharca katledilen Özgecan Aslan cinayetine yönelik bir bildiri de TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'ndan geldi.

Mersin'de okuduğu üniversiteden evine dönerken hunharca katledilen 20 yaşındaki Özgecan Aslan cinayetine tepkiler çığ gibi büyüyor. Katlima seszi kalmayan STK'lardanTMMOB Gemi Mühendisleri Odası, Özgecan Aslan katliamına yönelik bildiri yayınladı.TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'nın yayınladığı bildiri  şöyle:

"Özgecanlarımızı, Gizemlerimizi ve daha nice ismi duyulmamış Canlarımızı Yaktılar, Canımız Yanıyor! 

Özgecan Aslan Katliamını ve Bütün Kadın Cinayetlerini Kınıyoruz

Bilindiği üzere 20 yaşındaki Özgecan Aslan kardeşimize tecavüz edildi, yakılarak katledildi. Bu vahşet, haklı bir toplumsal infiale yol açtı, kadınların, kadın-erkek duyarlı herkesin haklı tepkilerine neden oldu. Kadınların sürekli olarak aşağılandığı, yok sayıldığı , kadın cinayetlerinin yüzde 1.400 arttığı, kadın bedeninin, kimliğinin ve emeğinin bir bütün olarak sömürüldüğü, nesneleştirildiği, kadın cinayetlerinin ve toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinin arttığı bir süreci hep beraber yaşıyoruz.

Kadın cinayetlerinin arttığı, kadınları kapatmanın ve köleler gibi sömürmenin zihniyet ve onu temsil edenlerin kadınlara yönelik gerici uygulamalarını saymakla bitirmek mümkün değil. Çocuk-ergen tüm kadınların evlere ve ucuz işgücü depolarına hapsedilmek istendiği, dinsel gerici ideolojiler ile eğitim ve nüfus planlamasının kürtaj politikalarında buluştuğu, çocuk gelinlerin yaygınlaştığı, kadın bedeninin bir mülkiyet/sahiplik alanı olarak görüldüğü, kadınların gülmelerine, kahkaha atmalarına karşı çıkıldığı, hamilelerin sokağa çıkmamasının fetva edildiği, kadın ve erkeğin eşitliğinin fıtrata ters olduğunun söylendiği, doğum kontrolünün vatana ihanet olarak nitelendiği, kadın spiker izlemenin caiz olmadığı, her çalışan kadının değişik şekillerde tacize uğradığı, sayısız çirkin ve aşağılık örneği hep beraber medyada ve günlük yaşantılarımızda izler olduk.

Ancak kadınlar bu yozlaşmış, sömürücü, insan hak ve özgürlükleri ile örtüşmeyen ve Ortaçağ kalıntısı söz ve yaklaşımlara, meydanlara çıkarak, durusunu yüksek sesle haykırarak, mücadele ederek yanıt veriyorlar, bu zihniyetin oluşturmak istediği “yeni Türkiye modeline” teslim olmayacaklarını meydanlarda ve tüm ortamlarda dayanışma içerisinde gösteriyorlar.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası (GMO), Özgecan Aslan katliamını, bütün kadın cinayetlerini, kadına uygulanan şiddeti ve ayrımcılığı nefretle kınamaktadır. Gemi Mühendisleri Odası, kadınların ülke genelinde düzenleyeceği eylemleri destekleyecektir. Bugün ve her zaman kadınların mücadelelerinin yanında olacağız."

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim