SPK’nın, Mehmet Kutman’a kestiği 26,6 milyon TL’lik idari para cezasının ardından Global Yatırım Holding’den açıklama geldi. Şirket, söz konusu işlemin bir hisse satışı değil, "özel fon devri" olduğunu ve piyasaya negatif bir etkisinin bulunmadığını belirtti. GYH tarafından yapılan açıklama şöyle:
‘Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 07.05.2026 tarihinde yayınlanan bültende Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Kutman hakkında yer alan karar ile ilgili şeffaflık ilkemiz gereği yatırımcılarımızı ve kamuoyunu bilgilendirme zorunluluğu doğmuştur.
SPK’nın bültende yer vermiş olduğu konuya ilişkin işlemler, Mayıs 2025’ten başlamak üzere bir Portföy Yönetim Şirketi’ne (PYŞ) 3 farklı zamanda devredilen paylarla ilgilidir. PYŞ kaynaklı teknik ihlal söz konusu olmuştur. SPK işlemleri aykırılık olarak değerlendirmiş, bu değerlendirmesi sonucunda da işlem yapmıştır. PYŞ’ye gerçekleştirilen pay devirleri dolaşımdaki hisse adedini artırmamıştır.
İşlemin gerçekleştiği Mayıs 2025 yılından bu yana ‘GLYHO’ paylarının piyasa hareketlerine bakıldığında, ilgili işlemlerin hisse değerine negatif bir etkisi de olmamış, aksine o günden bu yana hisse değeri iki katından fazla değer kazanmıştır.
Kamuoyu ve yatırımcılarımıza saygıyla duyurulur.’’
Global Yatırım Holding
DENİZ HABER AJANSI


































