• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C
  • Muğla 8 °C
  • Çanakkale 4 °C

Global Ports Holding'in 4 limanı 4 ödülün sahibi oldu

Global Ports Holding'in 4 limanı 4 ödülün sahibi oldu
Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Mehmet Kutman, "Portföyümüzü çeşitlendirirken know-how'ımızı yeni limanlarımıza taşıyoruz. Portföyümüzdeki tüm limanların geliştirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz" dedi

Global Yatırım Holding'in (GYH) bağlı kuruluşu ve dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding, World Cruise Awards'ta 4 farklı kategoride 4 ödül kazandı.

Holding açıklamasına göre, bu yıl ikincisi düzenlenen World Cruise Awards'ta 'Dünyanın En İyi Yeni Liman Geliştirmesi' ödülünün sahibi Nassau Kruvaziyer Limanı oldu. Mayıs 2023'te açılması beklenen, Bahamalar'daki Nassau şehrinin yeniden canlandırılmasının önemli bir bileşeni olan ve uzun süredir vadedilen dünya standartlarındaki yeni limanda, yeni terminalin yanı sıra amfi tiyatro, Junkanoo Müzesi ve yerel açık hava çarşısını içeren kıyı şeridinin düzenlenmesi projesi de tamamlanmak üzere. 300 milyon dolar yatırım alan ve yıl sonuna kadar 3,2 milyon yolcu beklentisi ile Bahamalar'ın Nassau Kruvaziyer Limanı'nın, altyapı ve turizm kapasitesi açısından Karayipler'deki komşularından çok daha ileride olacağı öngörülüyor.

Küresel seyahat ve turizmde mükemmelliği kutlamak için 1994 yılında başlatılan World Travel Awards'ın kardeş etkinliği olma özelliğe sahip World Cruise Awards'ta 'Dünyanın En İyi Sürdürülebilir Kruvaziyer Limanı' ödülünün kazananı ise Global Ports Holding'e ait Valletta Kruvaziyer Limanı oldu. Malta Ulaştırma, Altyapı ve Sermaye Projeleri ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan 37 milyon avro yatırım ile Malta'dan Akdeniz'e açılan kapı olma özelliğine sahip Valletta Kruvaziyer Limanı, 2023'te kıyı güç bağlantısı ile gemilerin enerji ihtiyaçlarına alternatif sunacak.

Global Ports Holding'in işlettiği Lizbon Kruvaziyer Limanı ise 'Avrupa'nın En İyi Kruvaziyer Limanı' ödülünün sahibi oldu. 2017 yılında açılan liman, 13 bin 800 metrekare alana sahip. Açıldığı günden beri ödüllere layık görülen Lizbon Kruvaziyer Limanı, gelişmiş altyapısı ve sunduğu hizmetler ile yolcular, gemiler ve mürettebatı için güvenli bir liman olma özelliğine sahip bulunuyor.

Global Ports Holding'in, Asya'daki büyüme beklentileri için önemli bir adım olarak belirttiği Vietnam'daki Ha Long Kruvaziyer Limanı ise 'Asya'nın En İyi Kruvaziyer Limanı' ödülünün sahibi oldu. 2022'de açılan ve ilk gemisini ağırlayan liman Global Ports Holding'in Asya'daki ikinci limanı Ha Long, Vietnam'da kruvaziyer turizmi için dizayn ve inşa edilmiş ilk yolcu limanı olup, dünyanın en büyük yolcu gemilerinin yanaşmasına imkan sağlayabilen altyapıya sahip.

'Know-how'ımızı yeni limanlarımıza taşıyoruz'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Global Ports Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Kutman, almış oldukları ödüllerin kruvaziyer liman işletmeciliği anlamındaki başarılarının bir göstergesi olduğunu belirtti.

Portföylerinde toplam 26 limana ulaşmış durumda olduklarını aktaran Kutman, şunları kaydetti:

'Tüm dünyada farklı coğrafyalarda 25-30 limanı takip ediyoruz ve bunlar üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Global Ports Holding olarak, halihazırda dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisiyiz. Hedefimiz, bu unvanımızı daha da pekiştirecek yatırımlar yapmak. Portföyümüzü çeşitlendirirken de know-how'ımızı yeni limanlarımıza taşıyoruz. Portföyümüzdeki tüm limanların geliştirilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Ödüllerin limanlarımıza gelmesinde tüm GPH çalışanlarının önemli katkıları bulunuyor. Bu katkıları için her bir çalışma arkadaşıma teşekkürlerimi sunuyorum. Gelecek dönemde de bu başarıların devam etmesi için çalışacağız.'

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim