• BIST 9778.35
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 19 °C

GİSBİR 48. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

GİSBİR 48. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı
Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği 48. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı 11 Mayıs 2018 Cuma günü GİSBİR Genel Merkez’de yapıldı.

​Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) 48. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı 11 Mayıs'ta GİSBİR Genel Merkez’de yapıldı. Genel Kurul’a GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran’ın yanı sıra üye tersaneler ve sektörün önde gelen isimleri de katıldı. 

GİSBİR Başkanı Murat Kıran, yeni yönetimle çok daha büyük başarılara imza atacaklarını belirterek, “Birlik beraberlik içerisinde olduğumuzu böyle durumlarda çok daha iyi anlıyoruz” dedi.

GİSBİR 48. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı, GİSBİR Genel Sekreteri Kemalettin Gür’ün açılış konuşmasıyla başladı. Daha sonra Divan Heyeti Başkanlığına Muhsin Divan, Divan Heyeti Başkan Vekilliğine Başaran Bayrak ve Yazman Üyeliğine Ragıp Kahraman seçildi. 

Multivizyon gösteriminin ardından GİSBİR Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Vurgun 2017 faaliyetleri ve genel muhasebesi hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Denetim Kurulu 2017 iktisadi ve faaliyetler işletme hesapları üyelerce ibra edildi. Daha sonra Yönetim Kurulu ve dernek organları seçimi gerçekleşti.

“KDV iadeleri konusunda ciddi bir sıkıntı yaşıyorduk”

GİSBİR Başkanı Murat Kıran, “Gemi inşa sanayinde asgari işçilik oranının belirlenmesi noktasında GİSBİR belirleyici bir konuma geldi. 11. Kalkınma Planı’na gemi inşa sanayi girdi. Bu ne demek biliyor musunuz? Bu artık Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece biz artık hiçbir zaman üvey evlat muamelesi görmeyeceğiz. Biz her zaman var olmak durumundayız. Öte yandan KDV iadeleri konusunda ciddi bir sıkıntı yaşıyorduk. Özellikle tamir tersaneleri bundan çok mustaripti. Biliyorsunuz tamirlerde vade yapılıyor durumuna göre 6 veya 8 ay. Tersanelerimiz kurdan dolayı zarar ediyordu. Gelir İdaresi Başkanımıza ve Maliye Bakanımıza gittik anlattık durumu. ‘Biz zaten çok ağır rekabet şartlarında bu işleri yapıyoruz’ dediik. Sesimizi duydular ve sektörümüz yaklaşık 4 aydır da KDV iadelerini sorunsuz bir şekilde tahsil edebiliyor” açıklamasını yaparak önemli konulara açıklık getirdi.

Kıran, "Daha önce Deniz Ticaret Odası’ndaki konuşmamda da bahsetmiştim. Biz göreve geldiğimizde çok önemli bir problemimiz vardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 1/100 binlik planlarında Tuzla yoktu. Yaptığımız girişimler sonucu 1/100 binlik planlarında Tuzla’nın var olacağı ibaresini koydurduk. Bu noktada Başbakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere, Bakanımız Ahmet Arslan, Müsteşarımız ve Genel Müdürlerimize bize inandıkları için teşekkür etmek istiyorum. Bize çok destek verdiler."

“Bu günlerde en önemli konu parayı doğru harcamak”

'Bu günlerde en önemli konu parayı doğru harcamak' diyen Kıran sözlerini şöyle sonlandırdı; "Sektörümüzde idari olarak ben hiçbir problem görmüyorum artık. Ufak tefek şeylerimiz var, doğrudur. İşletme konusunda ise 31 aralık 2018’de ne olacak diye beklenti havası var. Alamazsak ne olacak? Tersanelerin kapanacak hali yok. Lakin almalıyız bunu. Altını çizerek yine söylüyorum, bizim en büyük bütçeleri ayırmamız gereken yer yurtdışı tanıtımdır. En büyük bütçemiz de buraya gidiyor. Daha önce sosyal ilişkilere gidiyordu. Şimdi çoğunluğu dış ilişkiler komisyonumuza aktarıyoruz. Dış İlişkiler Başkanımızı da tebrik ediyorum. Her yerde GİSBİR sancağının varlığını, bayrağını taşıyorlar ve bizi temsil ediyorlar. Huzurlarınızda hepsine teşekkür ediyorum."

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim