• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 20 °C

Girne Amerikan Üniversitesi'nde Kariyer Günleri düzenlendi

Girne Amerikan Üniversitesi'nde Kariyer Günleri düzenlendi
Denizcilik ve ulaştırma sektörünün profesyonelleri, 'Güz Dönemi Kariyer Günleri'nde Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Denizcilik Kulübü öğrencileriyle tecrübelerini paylaştı.

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Denizcilik Kulübü öğrencileri tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Güz Dönemi Kariyer Günleri” sona erdi.

‘Kariyer Günleri’ne katılan sektör temsilcileri öğrencilerle tecrübelerini paylaşıp öğrencilerin sorularını cevapladı.

5 gün süreyle düzenlenen panelde konuşmacılar, sektördeki son gelişmeleri, deniz taşımacılığına yönelik planlama ve kendi deneyimlerini içeren bilgileri aktardı.

"KALİFİYE ELEMAN EKSİKLİĞİ"

GAÜ Denizcilik Kulübü'nün düzenlediği “Güz dönemi Kariyer Günleri”nde denizcilik öğrencilerinin stajyer alımlarında aranılan özellikler ve kalifiye eleman eksikliği hakkındaki konulara da değinildi.

İlk oturuma konuşmacı olarak Borealis Denizcilik Personel Müdürü Mehmet Emre Yalçın, Boden Denizcilik Personel Müdürü Murat Şahin, Rana Denizcilik Personel Müdürü Süleyman Konut, Aries Denizcilik Genel Müdürü Rahmi Aykaç ve Xone Superyacht Group Kurucusu Uzak Yol Kaptanı Levent Baktır katıldı.

Alesta Denizcilik adına Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisi Cihangir Soydemır, Aydın Aydınç ve GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın ve Yunus E. Aşkın staj için yapılan başvuruların, olumlu şekilde gerçekleşmesi için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirtirken stajda, yabancı dil çok önemli olduğunu ve GAÜ’de yabancı dil ihtiyacının en sağlıklı şekilde karşıladığını düşündüklerini ifade ettiler.

"İNGİLİZCE’NİN YANINDA BİR YABANCI DİL DAHA ÖĞRENMELİSİNİZ"

Katılımcılar öğrencilere İngilizce’nin yanında bir yabancı dil daha öğrenmeleri gerektiğini belirterek, meslekte çok yönlü, disipline yatkın ve vizyon sahibi kişiler olmalarının önemini vurguladı. Kariyer Günleri ile ilgili açıklamalarda bulunan GAU Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Müdürü Dr. Bayram Ali Tavlayan, “Güz kariyer günlerinin temel amacı denizcilik alanında faaliyet gösteren şirketlerle öğrencilerimizi bir araya getirmek, bilgi alışverişinde bulunmalarını sağlamaktır. Öğrencilerde özellikle çalışma imkânları ve de gelecekle ilgili merak ettikleri soruları şirket yetkilileri ile paylaşma imkânı buldular” ifadelerini kullandı.

"ÖĞRENCİLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK"

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksek Okulu Güverte Bölümü Simülasyon Merkezleri Koordinatörü Uzak Yol Kaptanı Hançer Çakıroğlu, Kariyer Günleri’nin öğrenciler için çok önemli bir etkinlik olduğunun altını çizerek “Denizcilik firmalarının çoğunlukla İstanbul ve İzmir’de bulunmaları ve firmaların iş yoğunluğundan ötürü görmekte zorlandıkları, aynı şekilde öğrencilerinde uzakta oldukları ve çok sık gidip firmalarla görüşemedikleri için bu tür etkinliklerle öğrencileri ve firmaların bir araya gelmesi her iki taraf açısından büyük bir avantaj” ifadelerinde kullandı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim