• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 4 °C

GF Hakan Plastik denizcilik sektörüne girdi

GF Hakan Plastik denizcilik sektörüne girdi
GF Hakan Plastik, GF Marine ürünleriyle girdiği denizcilikte ilk projesini Tersan ile gerçekleştiriyor.

2020 yılında ürün gruplarını genişleten GF Hakan Plastik, GF Marine ürünleri ile denizcilik sektörüne de hitap etmeye başladı. GF Hakan Plastik, Türkiye’nin lider tersanelerinden biri olan Tersan ile gerçekleştirdiği iş birliği ile de ilk projesini hayata geçiriyor.

GF Marine ürün grubunun gemi balast tesisatları, arıtma uygulamaları, ısıtma-soğutma suyu, sıcak-soğuk kullanım suyu ve gri su sistemleri dahil olmak üzere plastik borunun kullanılabileceği tüm alanlar için sistem çözümleri içerdiğini belirten GF Hakan Plastik Satış Direktörü Murat Üçer, 20 yılı aşkın bir süredir gemi inşa endüstrisine özel teknolojileri ve yüksek kaliteli ürünleri ile komple sistem çözümleri sunan GF Marine ürün grubunun uluslararası platformda önemli bir yere sahip bulunduğunu söyledi.

İlk proje Tersan ile

Türkiye’de denizcilik sektöründe ilk projelerine Tersan Tersanesi ile başladıklarını belirten Üçer, “GF Marine ürünleri Tersan’ın yapımını üstlendiği Havila Kystruten AS’nin 4 adet gemisinin sıcak ve soğuk su boru uygulamaları ve vakum hatlarına uygulanıyor. Bu 4 gemiden 2020’de tamamlanması planlanan 2 geminin her biri 124 metre uzunluğunda ve 22 metre genişliğe sahip bulunuyor” dedi.​

iFIT, INSTAFLEX, ELGEF ve PVC-C ürünleri

iFIT sisteminin içme suyu ve ısıtma-soğutma sistemlerinde tercih edildiğini dile getiren Üçer, “Polibüten (PB) ve çok katmanlı kompozit (ML) boruların push-fit bağlantılı kolay ve güvenli montajı, farklı kombinasyon seçenekleri, hafif ve esnek yapısı ile uygulamada kolaylık ve tasarruf sağlıyor. INSTAFLEX plastik boru hattı sistemi ise soğuk- sıcak su, soğutma sistemleri veya basınçlı hava hatları gibi alanlarda kullanılıyor. Özel olarak geliştirilmiş polibüten boru sistemi, düşük uzama katsayısı, yüksek esneklik kabiliyeti ve hafifliği ile statik ağırlık oluşturmuyor; haraketli-dinamik yükler altında güvenli bir hizmet sunuyor. Basınçlı boru sistemleri kapsamında sunulan PE elektrofüzyon sistemi olan ELGEF, korozyona uğramama, düşük ağırlık, yüksek kimyasal direnç, düşük maliyet, hızlı montaj ve uzun servis ömrü gibi birçok avantaj sağlıyor. PVC-C sistemi, vakum hatlarında kullanılarak montaj kolaylığı ve hafifliği ile avantajlar sunuyor” diye konuştu.

gf_h.jpggf_h2.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim