• BIST 10166.21
  • Altın 2390.665
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.6997
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 26 °C
  • Çanakkale 21 °C

Gestaş, Balıkesir 10 ve Aysu isimli gemileri filosuna kattı

Gestaş, Balıkesir 10 ve Aysu isimli gemileri filosuna kattı
Gestaş Deniz Ulaşım, Kurban Bayramı için filosuna 2 adet gemi daha kattı. Kabatepe-Gökçeada hattında 2 olan gemi sayısı 3’e, Çanakkale-Eceabat-Kilitbahir hattında 6 olan gemi sayısı 7’ye çıkarılarak hizmet vermeye başladı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Bayramı ile Kurban Bayramı’nı birleştiren tatilciler, Çanakkale feribot iskelelerinde uzun kuyruklar oluşturdu.

Çanakkale Boğaz Hattı, Gökçeada ve Bozcaada Adalar Hattı’nda tatilci yoğunluğu başlarken Gestaş Deniz Ulaşım'da yoğunluk sebebiyle filosuna 2 adet gemi daha kattığını duyurdu.

19 adet arabalı feribot, 1 adet Ro-Ro ve 1 adet deniz otobüsüyle Çanakkale Boğazı ve Adalar Hattı’nda sefer yapılırken bayram tedbirleri kapsamında 120 araç taşıma kapasitesine sahip Balıkesir 10 ve 80 araç kapasitesine sahip Aysu isimli gemileri, Kurban Bayramı tatili süresince kiralık olarak filosuna dahil etti.

Bu 2 adet geminin filoya dahil olmasıyla birlikte Gökçeada-Kabatepe Hattı’ndaki 2 olan gemi sayısı 3’e çıktı. Bir diğer gemi de Çanakkale Boğaz Hattı’nda hizmet veren gemilere dahil edildi.

Tatilci yoğunluğunun yaşandığı noktalardan biri olan Çanakkale-Kilitbahir hattı. Kilitbahir Orta Liman’da gerçekleştirilen zemin güçlendirme çalışması sonrasında tekrar hizmet vermeye başladı. Özellikle otomobil sahibi yolcuların Boğaz’ın en kısa noktası olması sebebiyle tercih ettiği Çanakkale-Kilitbahir Hattı’nda sefer yapan 4 adet gemiye ek, 70 araç kapasiteli büyük feribotlarla da ek seferler gerçekleştirerek araç yoğunluğu azaltılmaya çalışılıyor.

Tatilcilere feribottaki yerlerini garanti etme fırsatı tanıyan online biletler, Kurban Bayramı için yoğun talep görürken Kabatepe’den Gökçeada’ya, Geyikli’den de Bozcaada’ya olan biletler, şimdiden tükenmek üzere olduğu açıklandı.

BOZCAADA VE GÖKÇEADA’YA GÜNDE 30 SEFER

Adalar hatlarında sefer sayıları bir hayli artırılırken Geyikli-Bozcaada Hattı’nda sabah, öğle ve akşam saatlerinde saat başı sefer olmak kaydıyla günde 30, 3 adet gemiyle sefer yapılan Kabatepe-Gökçeada Hattı’nda ise yine günde 30 sefer gerçekleştirilecek.

GÜNEY MARMARA HATTI GÜNDE 3 TUR SEFER

Yine tatilcilerin yoğunluk oluşturduğu bir diğer rota olan Avşa-Erdek-Marmara Adalar Hattı’nda ise yaz sezonu başından bu yana devam eden 3 tur seferler, Kurban Bayramı’nda da devam edecek.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim