• BIST 9548.09
  • Altın 2492.474
  • Dolar 32.4886
  • Euro 34.4751
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 22 °C

GESAD Olağan Genel Kurulu gerçekleşti

GESAD Olağan Genel Kurulu gerçekleşti
GESAD Olağan Genel Kurulu dün Türk Loydu Prof. Dr. Teoman Özalp Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Türk Loydu Prof. Dr. Teoman Özalp Konferans Salonu’nda dün gerçekleşen GESAD Genel Kurulu konusu tüzük değişilikiği ve seçim başlığıyla  toplandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan GESAD Genel Kurulu’nda ilk olarak Divan Kurulu seçimi yapıldı. Divan Kurulu Başkanlığına Orhan Yüceer, yardımcılığına Faruk Özer, yazmanlığa ise Cem Güçlü seçildi.

Divan Kurulu seçimi sonrasında GESAD Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökalp dernek faaliyetleri hakkında Genel Kurul’a bilgi verdi. Ziya Gökalp, Genel Kurul Delegelerine şunları söyledi; 2015 yılı derneğimiz açısından bir çok gelişmelerin ve çalışmaların yapıldığı bir yıl olarak geride kaldı. Uluslararası ekonomik krizin devamı, ülkemizin yanıbaşında komşumuz Suriye’de ki savaş koşulları ve ülkemizde devam eden terör olayları bizleri de etkiliyor. 2016 yılında bu önemli sorunların sona ermesini, barış ve kardeşlik ortamının başlamasını gönülden diliyoruz. Hepimiz, tüm insanlarımızın huzur içinde yaşamasını istiyoruz.

2015 yılında, Avrupa’da ki ortaklarımız Sea Europe temsilcileriyle yıllık Genel Kurul’u İstanbul’da gerçekleştirdik. Sektörümüzle ilgili bir çok konuda fikir alışverişinde bulunduk. Damen, Meyer, Fincantieri başta olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinin önemli gemi sanayicisi kuruluşlarının sahipleri ve yetkilileri iştirak etti. Aileleri ile İstanbul’u ve sektörümüzü tanıtma fırsatı bulduk. Başta Sea Europe Yönetim Kurulu Başkanı olamak üzere katılımcılar memnuniyet ve teşekkürlerini bildirdiler. Derneğimiz sektörümüzle ilgili eğitim çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Çalışma Bakanlığı öncülüğünde Çiftlikköy Belediyesi ile müştereken başlattığımız bir AB Projemiz 2015 yılı sonunda onaylandı. 273 bin euro destekli eğitim projemiz ile sektörümüze kalifiye eleman yetiştirilecek, uluslararası geçerlilikte sertifikalar verilecek. Konuyla ilgili iş paketi tamamlanarak onaylanmak üzere Çalışma Bakanlığı’na göndderimini gerçekleştirdik. Daha önce derneğimizce düzenlenen eğitim programı ile 7 bin çalışana eğitim verilmiş ve sertifikalandırmaları gerçekleştirilmişti. İş Kanunu’nda yapılan değişiklik ile ağır sanayi kollarında yeni eğitim programı gerekmektedir. Bu konuda Mesleki Yeterlilik Kurumunun verdiği yetkiyle, Pendik Mesleri Eğitim Merkezi ile bir sözleşme düzenlendi. Sözleşmenin derneğimiz tarafından imzalanmasını yeni yönetim kurulumuza bıraktık. Protokol hazır bulunmaktadır. Bu çalışmanın da sektörümüz adına katkısı önem taşıyacaktır.Özetle eğitim faaliyetlerimiz sürdürülmektedir. Sektörümüzün tanıtımı ile sektörel faaliyetler konusunda bilgi içeren, bilimsel makaleler yazılan Gemi Sanayi Dergi’mizin yeniden muntazam olarak yayınlanmasını başlatıyoruz. Sizlerin de katkıları ile dergimizi tekrar uluslararası boyuta ulaştıracağımıza inanıyoruz. Bir çok konuda yapılan çalışmalar arasında, derneğimiz GESAD’a ait Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalarımızda tüm yazılı taleplerimize rağmen Yalova Valiliği yasal görevini yerine getirmiyor. Son olarak birkaç hafta önce sorunlarımızı çözmek üzere; Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi İlgili Komisyon Başkanlığı, Başbakanlık, ilgili bakanlıklar, teftiş heyetleri ve diğer kurumlara belgeleriyle dosyalar sunduk. Gereği yapılmak üzere başta Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü ile tüm diğer kurum ve kuruluşlardan gelecek cevapları takip ediyor ve bekliyoruz. Değerli Genel Kurul üyelerimiz, Yalova GİOSB arazi kamulaştırma çalışmalarının sizlerin bilgilendirildiği sebeplerle tamamlanamadığı yıllar geçirdik. Şimdi kamulaştırmanın tamamlanıp alt yapı çalışmalarına hız vermek üzere, bazı çalışmalar yaptık.

Derneğimize katılan yeni üyelerimizle arazi malikleriyle anlaşma ortamı yapılabilecektir. Kısa dönemde kamulaştırmanın tamamlanıp çeşitli kamusal desteklerden istifade etme yolu açılacaktır. Altyapı bütçemiz 2016 bütçe programında yer alıyor. Ayrıca sürdürdüğümüz Kalkınma Ajansı’nın tamamı hibe şeklinde olan destek programından önemli katkılar alınabilecektir. Kamulaştırmanın tamamlanması bizim için can suyu niteliğindedir. Yalova GİOSB projesi, ÇED Raporu’nda açıkça yazıldığı şekilde, İMEAK GESAD’ın sahibi olduğu ihtisas organize sanayi bölgesi projesidir. Arkadaşlar, GESAD Genel Kurulu, derneğimiz tarafından yürütülen her çalışmanın en yüksek karar organıdır. Gerektiği zaman toplanır, çalışmalar hakkında bilgi alır ve nihai kararları verir. Kararları ile tüm üyelerimize ve derneğimize faydalı olacak çalışmaların, yasa, yönetmelik ve tüzüğümüze uygun gerçekleştirilmesini sağlar. Bugün gerçekleştireceğimiz Genel Kurul’umuzda alınacak kararların da derneğimize, sektörümüze ve önemli projemizle ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Başkan Ziya Gökalp’in konuşmasının ardından Denetim Kurulu üyesi Engin Sezen kurul raporunu okudu. Yönetimin raporlarının ardından Genel Kurul oylamasına geçildi.

GESAD Genel Kurulu yönetim faaliyetlerini oy birliği ile ibra etti. Yönetim Kurulu ibrasının ardından Divan Kurulu Başkanı Orhan Yüceer ile GESAD Genel Sekreteri Mustafa Ünar yapılacak tüzük değişikliklerini Genel Kurul üyelerine okudu ve gerekli açıklamayı gerçekleştirdi. Tüzük değişikliklerinin okunmasından sonra oylamaya sunuldu. Tüzük değişiklikleri oy birliği ile kabul edildi. Tüzük değişikliklerinin ardından 2015 kesin bütçesi ve 2016 tahmini bütçesi oylamaya sunuldu. Bütçeler Genel Kurul’un oy birliği ile kabul edildi.Bütçelerin kabulünden sonra Yönetim ve Denetleme Kurulu seçimine geçildi. Divan Kurulu’na tek liste sunan Ziya Gökalp oldu. Başka listenin çıkmaması üzerine Ziya Gökalp’in sunduğu liste oylamaya sunuldu. Ziya Gökalp’in aday listesi oy birliği ile kabul edildi. Yalova Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbüs Heyet’nin belirlenmesi için Yönetim Kurulu’na yetki verilmesinin ardından GESAD Olağan Genel Kurul’u sona erdi.

liste-002.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim