• BIST 9010.63
  • Altın 2297.694
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0564
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 21 °C

GEMİSANDER: Nae Sao Paulo için konuşulan asbest miktarları asılsız, belgesiz ve gerçeğe aykırı

GEMİSANDER: Nae Sao Paulo için konuşulan asbest miktarları asılsız, belgesiz ve gerçeğe aykırı
İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren gemi söküm şirketlerinin üst kuruluşu Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden (GEMİSANDER) son günlerin çok konuşulan uçak gemisi Nae Sao Paulo açıklaması geldi.

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Kamil Önal, Brezilya'dan sökülmek üzere Aliağa Gemi Söküm Tesislerine getirilecek olan uçak gemisi “Nae Sao Paulo” ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla önemli açıklamalar yaptı.

Sökülmek üzere Aliağa Gemi Söküm Tesislerine getirilecek olan uçak gemisi "Nea Sao Paulo” hakkında açıklamada bulunan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Kamil Önal, Derneğin üyesi ve yönetim kurulunda yıllarca görev alan SÖK Denizcilik firmasının, Brezilya’da Nea Sao Paulo gemisinin devir alınmasıyla birlikte sürecin Türkiye Cumhuriyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Nükleer Düzenleme Kurumu ve Brezilya Çevre Enstitüsü ile Basel Konvansiyonuna uygun olarak ilerlediğini duyurdu.

Yakın bir zaman içinde ülkemize gelmek için hareket edecek olan Nae Sao Paulo adlı uçak gemisini alan SÖK Denizcilik şirketinin Avrupa Birliği kriterlerini en üst düzeyde uyguladığını belirten sektörün temsilcisi GEMİSANDER Başkanı Önal, “Şirketin asbest, atom ve radyasyon konularında akredite kuruluşlar aracılığıyla gerekli envanter çalışmalarını yapmış ve yaptıktan sonra Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı notifikasyon belgesini onaylamıştır. Geminin ülkemize getirileceğinin kesinleşmesinden sonra gerek sosyal medyada gerekse bazı medya kuruluşlarının herhangi bir gerekçe ve belgeye dayanmayan asılsız haberlerle ülkemize her yıl milyonlarca dolar katkı sağlayan ve istihdam yaratan sektörümüz bu asılsız haberlerle yıpratılmaya çalışılmaktadır.” dedi.

“KONUŞULAN ASBEST MİKTARLARI ASILSIZ, BELGESİZ VE GERÇEĞE AYKIRI”

Yıllardır bu tür gemilerin sökümlerini başarıyla tamamladıklarını ve GEMİSANDER olarak çevre duydukları hassasiyetin her zaman ön planda olduğunu vurgulayan Önal, “600 ton, 900 ton gibi dünya genelinde hiçbir gemide bulunmayan asbest miktarının bazı kurum ve kuruluşlar tarafından asılsız ve belgesiz şekilde gerçeğe aykırı bir biçimde açıklamalar yapmaları trajik bir olaydır. Şimdi de asbestten umduğunu bulamayanlar gemide bunun dışında başka tok sit maddelerin olduğunu söylüyorlar. Halkımızdan ricamız lütfen asılsız haberlere inanıp kuşkuya ve yersiz korkuya kapılmasınlar.” diye konuştu.

“BİZLER DE BURADA YAŞIYORUZ, AYNI HAVAYI SOLUYOR, AYNI SUYU İÇİYORUZ.”

Aliağa’da bulunan Gemi Söküm sektörünün tek temsilcisi olan Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Başkanı Kamil Önal, “Bizler de bu bölgede yaşıyoruz! Bizler de aynı suyu içiyor aynı havayı soluyoruz. Bizler de çocuklarımızı burada büyütüyoruz. Bütün bu süreç Türkiye Cumhuriyeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Nükleer Düzenleme Kurumu ve Brezilya Çevre Enstitüsü ile Basel Konvansiyonuna uygun olarak ulusal ve uluslararası hukuk normları, kontrol ve denetimi mekanizmalarıyla çok sağlıklı şekilde ilerliyor. Dernek üyemiz SÖK Denizcilik şirketinin geminin ülkemize gelişinden, dönüşümüne kadar geçecek olan süreçte çevreye hiç bir zarar vermeden başarılı bir şekilde bu projeyi tamamlayacağını çok net biliyoruz. GEMİSANDER olarak firmamızın yanında olmaya ve gereken her türlü desteği vermeye de devam edeceğiz. Dernek olarak bu süreçte tüm gelişmeleri basına ve kamuoyuna doğrudan duyurmaya devam edeceğiz.” dedi. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim