• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 7 °C
  • Çanakkale 13 °C

Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği, 19'ncu yılını kutluyor

Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği, 19'ncu yılını kutluyor
Türk denizcilik sektörünün en önemli dişlilerinden biri olan ve Türk ekonomisine milyar dolarlık katkı sağlayan Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği, 19'ncı yılını kutladı.

Türk ekonomisine yıllık milyar dolarlık katkı sağlayan Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği, 19'ncu yaşınma bastı.

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Deniz Eraydın, Son 19 yılda yüzde 500 büyüyerek Türk ekonomisine döviz girdisi ve nitelikli istihdama katkıda bulunan Gemi Yakıt İkmalcileri'nin sayesinde, Türk limanlarının bölgenin açık ara tercih edilen ikmal limanları haline geldiğini kaydetti. Gemi Yakıt İkmalcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Deniz Eraydın imzasıyla yayınlanan açıklama aynen şöyle; 

"Sevgili Dostlar; Derneğimizin 19. kuruluş yıldönümü, COVID19 sebebiyle geçici olarak toplantılarımızı ve rutin kutlamalarımızı gerçekleştiremiyoruz. İlk toplantımızı Eylül ayında yapmayı planlıyoruz. 19 yıl boyunca GYİD nin çalışmalarına doğrudan veya dolaylı destek vermiş herkese bir kez daha şükranlarımızı sunarız. Hatta Derneğimizin aleyhinde çalışan kişi ve gruplara da teşekkürü borç biliriz. Bunların sayesinde GYİD nin şahsi sığ çıkarlar peşinde koşanların oluşturduğu bir grup olmadığı, bu anlayışta olanların GYİD nin çatısı altında rahat edemeyeceği anlaşılmıştır. GYİD hiçbir zaman çıkar birliği içinde olan “physical supplier”lar veya traderlar veya herhangi bir grup STK'sı olmamıştır. Olmamalıdır. GYİD önce güzel ülkemizin, sonra denizcilik sektörümüzün, daha sonra şirketlerimizin ve en son şahısların uzun vadeli derin çıkarlarını buluşturan, Türk bunker sektörünün tamamını kucaklayan bir platform olmuştur. Olmaya da devam etmelidir. Son 19 yılda yüzde 500 büyüyerek döviz girdimize ve nitelikli istihdamımıza katkıda bulunmuştur. Türk limanları bölgemizin açık ara tercih edilen ikmal limanları olmuştur. sektörümüzün başarısının sırrı uluslararası kurallara, kanunlarımıza, kurumlarımıza, kişilere saygılı ve uyumlu düzenlemelerde ısrar etmesinde yatmaktadır. IMO 2020 sürecinde yaşanan kritik geçişte şahit olduğumuz ANNEX ISTANBUL fiyaskosu GYİD nin önemini ve sektörel birikimini bir kez daha öne çıkartmıştır. Türk Bunker Sektörümüz ve güzel ülkemiz son 2 yılda şahsi sığ çıkarları doğrultusunda hareket edenler ve destekçileri sebebiyle yara almıştır. Sektörümüz ilk defa belirgin küçülme yaşamıştır. GYİD tecrübesi ve altyapısıyla bu çıkar gruplarını etkisiz hale getirmiştir.  Bu anlayışla hareket edenler izlenmeye devam edilmekte ve ilgili birimler bilgilendirilmektedir.  Tedbirler alınmaktadır. Küresel kriz kaynaklı çok zor bir döneme girdiğimizin farkındayız. Herşeye rağmen GYİD Türk Bunker sektörümüzün hakettiği seviyelere gelmesi için çalışmalarını sürdürmektedir. Şahsi menfaatler doğrultusunda  ülkemize ve sektörümüze zarar verenler olsa dahi GYİD bunker mesleğinin vicdanı ve sigortası olmaya devam edecektir. Tüm üyelerimizi, meslektaşlarımızı ve denizcilik sektörümüzü saygıyla selamlıyoruz.

Ali Deniz Eraydın - Gemi Yakt İkmalcileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı"

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim