• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 27 °C
  • Antalya 23 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 18 °C

Gemi ve yatlar üzerindeki bazı vergiler kaldırılıyor

Gemi ve yatlar üzerindeki bazı vergiler kaldırılıyor
Maliye Bakanı Naci Ağbal, gemi ve yatlar üzerindeki yıllık harç uygulamasını, damga vergisi, harç, banka sigorta muameleleri vergisi gibi vergilerin kaldırılacağını söyledi.

Maliye Bakanı Ağbal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerine sunum yaptı.

Ağbal, tasarının ekonomide kamu idarelerinin uygulamalarında veya kamu hizmetlerinin sunumunda zaman zaman ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar, problemler, durumlar karşısında vatandaşa yeni imkanlar getirmek amacıyla yapıldığını belirterek, “Sayın Başbakanımızın EKK Toplantısının akabinde ekonomiyle ilişkin kararları açıklayan demeci olmuştu. Bu yasa tasarısıyla hükümet olarak açıklamış olduğumuz yeni kararların yasal düzenleme boyutunu hayata geçirmiş olacağız.' dedi. 

'Yıllık harç uygulamasını kaldırıyoruz'

Gemi ve yatlara ilişkin yasal düzenlemelerle ilgili ise Ağbal, “Çok sayıda gemi ve yatın aslında vatandaşlarımız tarafından sahip olunmasına rağmen yabancı bayraklı olarak denizlerimizde bulunduğunu biliyoruz. Bu gemi ve yatlar üzerindeki vergisel yükler nedeniyle vatandaşlarımızın yabancı bayraklı gemi ve yat edinim yolunu seçmiş olmaları. Vatandaşlarımız tarafından halihazırda sahip olunan veya ilerde sahip olunacak gemi ve yatlar üzerindeki çeşitli vergi uygulamalarını değiştiriyoruz. Gemi ve yatlar üzerindeki yıllık harç uygulamasını kaldırıyoruz. Gemi ve yatlar üzerinde damga vergisi, harç, banka sigorta muameleleri vergisi gibi vergileri de kaldırıyoruz. Bu maliyet farklılığı vatandaşlar tarafından yurtdışından almayı cazip hale getiriyor. Yapmış olduğumuz düzenlemeyle almış olduğumuz bir vergiden vazgeçiyor değiliz, zaten almadığımız bir vergiden sadece ve sadece gemi ve yatları millileştirmek adına vazgeçiyoruz. Yıllık harcı kaldırıyoruz. Gemi ve yatların Türkiye’ye getirilmeleri şartıyla gemi siciline kaydettirmeleri şartıyla veraset intikal vergisi ve ithal nedeniyle alınması gereken vergilerden vazgeçiyoruz. Ulaştırma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı olarak düzenleme yaptık. Düzenlemeyle Türkiye’deki gemi ve yat edinimiyle, sahipliği üzerindeki yükleri dış ülkelerle aşağı yukarı benzen hale getirmek suretiyle bu gemi ve yatların millileşmesine katkı sağlamış olacağız.” dedi. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim