• BIST 9079.97
  • Altın 2308.788
  • Dolar 32.311
  • Euro 35.0346
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 16 °C

Gemi Mühendisleri Odası'nın 65. kuruluş yıldönümü kutlama yemeği gerçekleşti

Gemi Mühendisleri Odası'nın 65. kuruluş yıldönümü kutlama yemeği gerçekleşti
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın 65. kuruluş yıldönümü kutlama yemeği, 65. Hükümetin Başbakanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 65. Hükümetin UDH Bakanı ve Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım’ın katılımıyla denizcilik sektörü bir araya geldi.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası bu yıl 11’incisini düzenlediği Gemi Mühendisliği Haftası’19 etkinliklerinin içerisinde 65. kuruluş yıldönümünü Titanic Business Otel’de kutladı.

Geceye 65. Hükümetin Başbakanı ve İzmir Milletvekili, GMO Üyesi Binali Yıldırım, 65. Hükümetin UDH Bakanı ve Kars Milletvekili, GMO Üyesi Ahmet Arslan, İstanbul Milletvekili, GMO Üyesi Şamil Ayrım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Müşaviri Hızırreıs Deniz, MSB Tersaneler Genel Müdürü, GMO Üyesi Dündar Talazan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü ve GMO üyesi Salim Özpak, ICAO Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi Suat Hayri Aka, Piri Reis Üniversitesi Rektörü ve GMO üyesi Prof. Dr. Oral Erdoğan, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır, GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran, TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Mehmet Başoğlu, Gemi ve Yat İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cem Seven,  Yalova Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı ve GMO üyesi Şükrü Fazıl Uzun, TMMOB GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu’nun yanı sıra liman başkanları, dekanlar, sektörün ileri gelenleri, üyelerimiz ve aileleri katıldı.

gmo_6-003.jpg

Gece, GMO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bostancı’nın açılış konuşması ile başladı. Bostancı, Binali Yıldırım, Ahmet Arslan, Şamil Ayrım ve sektör temsilcilerine teşriflerinden dolayı teşekkür ederek denizciliğin her zaman medeniyetin bir simgesi olduğunu ifade etti. Bostancı, denizciliğin gelişmesi, tersanecilikte ve gemi yapım faaliyetleri ile olmuş ve olmaya devam ettiğini vurguladı.

Bostancı, “Yaşadığımız coğrafyada denizlere verilen önem; Selçuklu döneminde kurulan Alanya, İzmir ve Sinop tersanelerimizle başlayarak dünya üzerinde hala faaliyetini sürdüren tek tersane unvanına sahip 11 Aralık 1455 yılında kurulmuş Tersane-i Amire (Bugünkü ismi Haliç Tersanesi) ile devam ettiğini, tarih boyunca tasarladığı ve ürettiği gemiler sayesinde güçlü donanmalar ve büyük devletler kurulmasını sağlayan Gemi Mühendisleri, aslında tarih sahnesinde bilinmeyen gizli birer kahramandır” dedi.

gmo_2-006.jpg

Bostancı, göreve gelindiği günden beri Gemi Mühendisleri Odası’na desteklerini esirgemeyen Gemi Mühendisliği haftasına sponsor olarak destek olan tüm kurum ve kuruluşlara Gemi Mühendisleri Odası 46. Dönem Yönetim Kurulu adına teşekkürlerini iletti.

65. Hükümetin UDH Bakanı ve Kars Milletvekili, GMO Üyesi Ahmet Arslan, GMO gecesinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirtti. Bostancı, Arslan’a Gemi Mühendisleri Odası’nın 65. yıl dönümü anısına hediyesini takdim etti.

65. Hükümetin Başbakanı ve İzmir Milletvekili, GMO Üyesi Sayın Binali Yıldırım, “65. Kuruluş yıl dönümünde çok değerli meslektaşlarımla denizci dostlarımla, sizler ile bir arada olmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasına başladı.

gmo_10-002.jpg

Yıldırım, 65 yıl önce ilk mühendislik meslek odası olarak kurulan Gemi Mühendisleri Odası’na o günden bugüne hizmet eden, bugün aramızda olmayan meslek büyüklerine Allah’tan rahmet diledi. Yıldırım, “Halen devam eden ülkemizin kalkınması, büyümesi ve denizciliğimizin gelişmesi için akıl teri, alın teri döken bütün meslektaşlarıma başarılar diyorum. Denizcilik küresel bir meslektir. Barboros Hayrettin Paşa’nın sözü hep kulağımızdadır. ‘Denizlere hakim olan cihana hakim olur’. Denizcilik olmazsa insanların yarısı açlıktan, yarısı da susuzluktan ölür çünkü 20 trilyonluk küresel ticaretin yüzde 89’u deniz yolu ile yapılıyor. Deniz ile yapılan bu ticareti gerçekleştirecek olan gemilere ihtiyaç var. Gemileri kim yapıyor? Gemileri de bizim meslektaşlarımız yapıyor. Mesleğimizin, insanlık için ne kadar önemli olduğunu sizler ile paylaşmak isterim. Bizlerin her zaman gurur duyacağımız bir meslek mensubu, Gemi inşa Mühendisi olduğumuzdur” dedi.

Salih Bostancı, Binali Yıldırım’a 65. yıl dönümü anısına hediyesini takdim etti.

Oda gecesinde meslekte 60. 50. 40. ve 25. yılını dolduran üyelere plaket takdim edildi. Ardından “Gemi Mühendisliği Haftası’19 “ etkinliklerine sponsor olan firmalara plaketleri verildi.

Plaket töreni sonrasında gelenekselleşen piyango çekilişi yapılarak kazananlara hediyeleri verildi.

galeri-031.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim