• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 18 °C
  • Muğla 14 °C
  • Çanakkale 12 °C

Gemi Mühendisleri Odası, 1 ay içinde 4 seminer düzenledi

Gemi Mühendisleri Odası, 1 ay içinde 4 seminer düzenledi
TMMOB Gemi Mühendisleri Odası (GMO), 1 ay içinde 4 Gaz Ölçüm Uzmanlığı Ve Destek Personeli Semineri düzenledi.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası, 1 Şubat 2022 tarih ve 31737 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan “Gemi ve Su Araçlarında Gazdan Arındırma Yönetmeliği” ile “T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü” tarafından Gaz Ölçüm Uzmanı ve Gaz Ölçüm Destek Personeli Semineri düzenleme konusunda yetkilendirildi.

1 ay içinde düzenlenen 4 seminer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’nün görevlendirdiği gözlemciler eşliğinde gerçekleştirildi.

25-30 Nisan ve 9-14 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenen Gaz Ölçüm Uzmanı Semineri’nin teorik dersleri Tuzla İbis Otel’de; pratik dersi ise TK Tuzla Tersanesi’nde gerçekleştirildi.  Seminerlere 58 kişi katılım sağladı.

16-21 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenen Gaz Ölçüm Uzmanı Seminerinin teorik dersleri Tuzla İbis Otel’de; pratik dersi ise Desan Tersanesinde gerçekleştirilirken 23-28 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenlenen seminerin teorik ve pratik dersleri Beşiktaş Tersanesi’nde gerçekleşti. Seminerlere 49 kişi katıldı.

Mesleki kariyerlerinde kendilerini kanıtlamış, Engin Kaya, Taylan Ülergin, Fatih Çimen, İlknur Batuk, Ersin Şeker, Ferdi Çetin seminerlerde eğitimci olarak görev aldılar.

Seminerlerde ”İlgili Mevzuat ve Uygulama Genel Bilgileri”, ”Gemi ile İlgili Tanımlar”, ”Gaz Ölçümü ve Sertifikalandırma”, ”Gaz Çeşitleri”, ”Yanma ve Patlama ile İlgili Genel Bilgiler, ”Örnek Alma”, ”Gaz Ölçüm Cihazlarının Tanıtımı”, ”Kapalı Yerlerin Sınıflandırılması”, ”Kapalı Alanlara Giriş ve Çalışma İzinleri ile Tehlikeler” ve ”Tankların Yıkanması ve İnertleme”,  “Kapalı ortamlar, acil durumlarla alakalı iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı”, “Parlayıcı veya patlayıcı gaz ve kimyasallarla iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı”, ”Denizde Güvenlik”, ”Can Kurtarma Araçlarının Bakımı” ve ”Can Kurtarma Araçlarının Kullanımı”, ”İlk Yardım”, “Temel iş sağlığı ve güvenliği kuralları” ve “Yangın güvenliği” konuları tüm detayları ile işlendi.

Seminerin uygulamalı dersi olan “Gaz Ölçüm ile ilgili Uygulama Örnekleri”, Engin Kaya ve Fatih Çimen tarafından gerçekleştirilerek tamamlandı. Seminer sonunda TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Faruk Sarı, Yönetim Kurulu Üyesi Meral Buldaç Polat tarafından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

Seminere katılıp Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü’nün düzenleyeceği sınavda başarı sağlayanlar, “Gaz Ölçüm Uzmanı/Destek Personeli” olarak yetkilendirilecek.

TMMOB Gemi Mühendisleri Odası’nın sektörün ihtiyaçlarını ve taleplerini takip ederek bir ay içinde düzenlediği 4 seminer, sektörün ihtiyacını karşılamakta önemli derecede fayda sağladı.

seminer-1-003.jpgseminer-2-003.jpgseminer-3-003.jpgseminer-4-002.jpgseminer-5-001.jpgseminer-6.jpgseminer-7.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim