• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne 2,5 milyar TL yatırım yapılacak

Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne 2,5 milyar TL yatırım yapılacak
Gemi Sanayicileri Derneği tarafından Yalova'da bin 400 dönüme kurulması ve temelinin Mayıs ayında atılması planlanan Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne 2020'ye kadar firmaların 2,5 milyar liralık yatırım yapılması bekleniyor.

Gemi Sanayicileri Derneği tarafından Yalova'nın Çiftlikköy ilçesinde bin 400 dönüme kurulması ve temelinin Mayıs ayında atılması planlanan Gemi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB), 2020'ye kadar firmaların 2,5 milyar liralık yatırım yapılması bekleniyor.

Yalova Gemi İhtisas OSB Müdürü Cemalettin Yiğit, yaptığı açıklamada, Yalova Gemi İhtisas OSB'nin 2011 yılında kurulduğunu ancak kamulaştırma problemleri yüzünden bir türlü işe başlayamadıklarını hatırlattı.

Cemalettin Yiğit, 2015'te yeni gelen yönetim kurulu ve müteşebbis heyetinin oluşturduğu kadroyla işin yeniden canlandırıldığını vurgulayarak, "2017'nin Mayıs ayında temel atmayı planlıyoruz. Daha önceki yönetimler tarafından yapılan birtakım hazırlık çalışmaları var, planlamalar yapılmıştı. Kamulaştırmayı çözemedikleri için hayata geçiremediler. Burayı 2020'de bitirip faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz." dedi. 

Bölgeye yoğun bir talebin olduğuna dikkati çeken Cemalettin Yiğit, "Katılımcılardan talepler var. Daha önceden de yapılan birtakım talepler var. En hızlı bir şekilde araziyi etaplara bölerek yatırım yapmak isteyenlerin de önünü hemen açmak istiyoruz. Sanayicilerimize 2017'nin sonu ile 2018'in başlarında yatırım yapacakları parselleri de teslim etmeyi düşünüyoruz. Yatırımcılar da bir taraftan inşaata başlayabilir. OSB'nin ana girişi Osmangazi Köprüsü'nden İzmir yönüne giden otoyoldaki Kılıçlar çıkışında olacak, yani otoyola çok yakın güzel bir yerde. Bin 400 dönümlük bir alan." ifadelerini kullandı.

Cemalettin Yiğit, OSB'nin içinde eğitim alanları, arıtma tesisi, Ar-Ge merkezi ve sosyal alanlarının da olacağını belirterek, Yalova Üniversitesiyle ortak çalışacaklarını aktardı.

OSB'nin hem ekonomiye hem de istihdama çok büyük katkı sağlayacağını dile getiren Cemalettin Yiğit, "Bugünkü rakamlarla bölgenin tamamı bittiğinde firmalarca 2,5 milyar liralık yatırım öngörüyoruz. OSB tamamen bittiğinde bugünkü öngörümüz 10-15 bin kişinin istihdam edilmesi. Bu sadece Yalova Gemi İhtisas OSB'nin rakamları. Bölgede bizimle beraber faaliyete geçecek 6-7'ye yakın OSB var. Bizim gibi bu rakamlar hesaplanırsa bölgede 100 bine yakın bir istihdam olacak. Şu anki Yalova nüfusunun üzerinde bir rakam. Sektörel tanımlamamız, gemi inşası. Gemi inşasında yer alan sektör kalemlerini tek tek sayabiliriz. Bu tür imalatları yapan tedarikini sağlayanlar, yan sanayi olarak çalışanlar OSB'mizde yer alabilir." dedi. 

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Hakan
26 Ocak 2017 Perşembe 12:07
12:07
Recep Canpolat yaptığı haberlerle bu işin hızlanmasını sağlayanlardan biridir.
81.8.18.37
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim