• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 10 °C

Geleneksel KOSDER Armatörleri İstişare Toplantısına katılım yoğundu

Geleneksel KOSDER Armatörleri İstişare Toplantısına katılım yoğundu
Geleneksel KOSDER İstişare Toplantısı Bridge Restaurant da kahvaltı eşliğinde düzenlendi.

Geleneksel KOSDER istişare toplantısının ana temasını KOSDER’in misyonu, vizyonu, üyelerin sorunları, Kosder filosunun yenilenmesi, Türk denizciliğinin geliştirilmesi ve geleceğe taşınması konuları oluşturdu.

“Güçlü Denizler Güçlü Birlikteliklerle Mümkündür”

KOSDER’in kurulumu hakkında bilgi veren Kosder Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, derneğin faaliyetleri ve amaçlarına da değindi. Üyelerin sorunlarını kurumsal bir güç olarak ele almayı ve haksızlığa uğradığına inanılan üyelerin mücadelesine destek vermeyi hedeflediklerini belirten Zeki Çakır “Organize olmak,etkili yetkili temsil edilmek, kurumsal  işleyişler oluşturmak, farklı bakış açıları geliştirmek için bir araya gelerek deneyimlerimizi paylaşmalıyız. Bir üyemize yapılan yanlış, tüm üyelerimize yapılmıştır olur. Günlük sorunlarla uğraşırken piyasa  ve bölgemizde ki gelişmeleri takip edemeyen üyelerimizi bilinçlendirmeli , iş geliştirmede ve firmalarımızı yönetmede En büyük sermayemiz olan entelektüel sermaye de diyebileceğimiz çalışanlarımızın kalite düzeylerini geliştirmede neler yapılabileceğini ortaya koymalıyız. Krizler yorgunu şirketlerimizi ve gemilerimizi geleceğe taşıyacak ortak projelere imza atmalı, teknik ve ticari işletme birlikleri oluşturmak için çalışmalarda bulunmalıyız. Koster filomuzun yenilenebilmesi için finansman ve teşvik arayışı başlamış olan çalışmalarımızı daha üst düzeye taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

“Ortak Rotamıza Devam Edeceğiz”

Ortak bir rota ile projelere devam etmenin gerekliliğine değinen Başkan Salih Zeki Çakır; “Ülkemiz dış ticaretinin ve Kosder taşımacılığının geleceği için hayata geçirilmesi çok elzem olan bu milli projeyle alakalı sektörde ilgi duyan herkesin istifade edebileceği bir oluşumla ortak rotamıza devam edeceğiz. Genelde bilinen ama yüksek sesle konuşulmayan Türk denizciliğinin  önemine ve Türk denizciliği açısından koster filo taşımacılığının ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptık.  Hem denizciliğin diğer paydaşları nezdinde hem de kamu nezdinde siyaset nezdinde bu filonun korunması kollanması  ve birinci dereceden dikkate alınması yönünde farkındalık oluştu. Kendine özgün dinamikleri olan kosder taşımacığı hüsnü kabul gördü. Bu paralelde sorunlarımızı öne çıkarmaya çalıştık. İlgililerle yazılı sözlü her aşamada sorunlarımızı ileterek taleplerde bulunduk. Olumlu dönüş aldığımız konular oldu fakat hala çalışma değerlendirme aşamasında pek çok sorun mevcut. 1 yıl içinde 50 bireysel üyeye ulaşmayı hedeflemiştik şu an itibari ile 85 üyeyle devam ediyoruz. En kısa zamanda üye sayımızı bireysel olarak 100'e çıkarmaya çalışıyoruz. Geçmişten gelen birikimlerimizi ortak bilinçle geleceğe taşımanın yollarını arayacağız” dedi.

Haber: Gamze KAHRAMAN / 7DENİZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim