• BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 23 °C

Gebze Belediyesi'nden Negmar'a darbe

Gebze Belediyesi'nden Negmar'a darbe
Gök Denizcilik tarafından 2004 yılında kiralanan alana yapılan iskelenin sözleşmesi, "kira bedellerinin ödenmemesi yüzünden" Gebze Belediyesi tarafından feshedildi.

Gebze Belediyesi, Gök Denizcilik'in kira sözleşmesini feshetti

Negmar'ın 20 yıllığına Gök Denizcilik Şirketinden kiraladığı Eskihisar İskelesinin sözleşmesi iptal edildi. Gök Denizcilik tarafından 2004 yılında kiralanan alana yapılan iskelenin sözleşmesi, "kira bedellerinin ödenmemesi yüzünden" Gebze Belediyesi tarafından feshedildi.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker imzasıyla, Gebze 1. Noterliği'nin 14 Eylül 2012 Tarih ve 18379 yevmiye sayılı "Kira Sözleşmesi'nin Feshinin İptal" edildiği ihtarnamesi ile Gök Denizcilik İç ve Dış Ticaret A.Ş'ye tebliğ edildi.

Gebze Belediyesi tarafından noter marifeti ile gönderilen ihtarnamede, Gebze Belediyesi'nin tüm sorumlulukları yerine getirmesine rağmen, muhatabı konumunda bulunan Gök Denizcilik şirketinin sözleşme şartlarında belirtilen kira bedellerini ödemediği belirtildi.

Gebze Belediyesi tarafından gönderilen fesih ihtarnamesi aynen şöyle;

“1- Sayın muhatap, Belediyemiz ile şirketiniz arasında 10 yıl süre ile 16.01.2004 tarihinde kira sözleşmesi imzalanmıştır. Sözleşme uyarınca Belediyemiz üzerine düşen bütün yükümlülükleri eksiksiz olarak yerine getirmiştir. Ancak şirketini sözleşme gereğince ödemekle yükümlü olduğu kira bedellerini büyük oranda ödememiştir.

2- Kira bedellerinin ödenmemesi nedeniyle tarafınıza Gebze Belediye başkanlığınca 28.06.2011 tarihli ve 376 sayılı ihtar yazısı gönderilerek Belediyemize olan birikmiş kira borçlarının 10 gün içerisinde ödenmesi ihbar edilmiştir. Ancak bugüne kadar söz konusu borç ödenmiş değildir.

3- Sayın muhatap, 16.01.2004 tarihli kira sözleşmesinin 5/a maddesinde kira bedelinin iki ay üst üste ödenmemesinin fesih sebebi sayılacağı açıkça belirtilmiştir. Ayrıca Belediyemiz ile şirketiniz arasında borçların yapılandırılması amacıyla 25.6.2010 tarihli protokolun üzerinden de 2 yılı aşkın bir süre geçmiştir. Ancak şirketiniz yükümlülüklerini yerine getirmemiş, kira bedellerini ödememiştir. Açılacak bütün dava ve icra takiplerinden doğmuş ve doğacak bütün haklarımız saklı kalmak kaydıyla, taraflar arasında 16.01.2004 tarihinde imzalanmış bulunan kira sözleşmesini feshettiğimizi, kira sözleşmesine konu olan taşınmaz, işletme ve iştirakler müdürlüğü ile irtibata geçerek derhal Belediyemize teslim etmenizi, aksi takdirde yasal yollara başvuracağımızı ihtar ederiz. 12.09.2012

Adnan KÖŞKER, Gebze Belediye Başkanı.”

GÖK DENİZCİLİK İŞGALCİ DURUMUNA DÜŞTÜ

Gebze Belediyesi'nin, iskelenin bulunduğu alanın kira sözleşmesini iptal etmesi ile birlikte, Gök Denizcilik işgalci durumuna düştü. Negmar Denizcilik'in, Gök Denizcilik ile yaptığı 20 yıllık kullanım protokü ise bu fesih kararından sonra geçerliliğini yitirmiş oldu.

DENİZ HABER AJANSI'NIN ELE GEÇİRDİĞİ GEBZE BELEDİYESİ'NİN, GÖK DENİZCİLİK ŞİRKETİ'NE GÖNDERDİĞİ FESİH YAZISI

gokdenizcilik.jpg

Haber: Recep CANPOLAT - Deniz Haber Ajansı

www.DenizHaber.Com.tr (ÖZEL HABER)

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim