• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 19 °C
  • Çanakkale 18 °C

GAÜ’lü öğrenciler, ‘Lady Su’ isimli gemiye ‘eğitim’ ziyareti gerçekleştirdi

GAÜ’lü öğrenciler, ‘Lady Su’ isimli gemiye ‘eğitim’ ziyareti gerçekleştirdi
GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Güverte Bölümü öğrencileri, ‘gemicilik’ dersleri kapsamında Girne Turizm Limanı’ndaki ‘Lady Su’ isimli gemiye ‘gözlem ve yerinde inceleme’ ziyareti gerçekleştirerek konuyla ilgili yetkililerden bilgiler aldılar.

Girne Amerikan Üniversitesi Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu Güverte Bölümü'nde 2018-2019 Akademik Yılı'nda eğitimlerine başlayan öğrenciler,"Gemicilik" dersleri kapsamında liman ve gemi ziyaretlerine devam ediyor.

Aday gemicilerin başlarında eğitmenleri olmak üzere yaptığı gözlem ve yerinde inceleme ziyaretlerinin sonuncusu Girne Turizm Limanı'na gerçekleştirilerek Girne-Taşucu Hattı'nda düzenli olarak araç ve yolcu taşıması yapan "Lady Su" isimli gemiye yapıldı.

Güverte Bölümü Öğretim Görevlisi Uzak Yol Kaptanı Orhan Babaoğlu başkanlığında limanda Akgünler Denizcilik Şirketi'ne ait “Lady Su” Gemisi Kaptanı Seyfi Bilgin tarafından karşılanan GAÜ öğrencileri, meslek yaşamlarının eğitim safhasındaki ilk gemisine adım atmış oldular. Çoğunluğunun denizciliğe duyulan büyük istek ve sevgisi dışında deneyimi bulunmayan öğrencilerin oluşturduğu kafileye, Kaptan Bilgin büyük bir konukseverlik göstererek detaylı bir brifing verdi.

untitled-40-024.jpg

“Lady Su” gemisiyle ilgili olarak rıhtımda verilen genel bilginin ardından teknik inceleme ve operasyonel bilgilendirmeye güverte üzerinde devam edildi.

GAÜ Denizcilik ve Ulaştırma Yüksekokulu ile uzun süredir sürdürdükleri olumlu ilişkilere de değinen Kaptan Seyfi Bilgin, "Staj için aramıza katılan gelecekteki meslektaşlarımız, kaptan sorumluluğu taşıyan bende  ve gemi personeli nezdinde son derece olumlu izlenimler bırakmaktadır. Şirketimizin diğer gemileri ve acenta faaliyetlerinde staj sonrası izlenimlerin de olumlu olduğunu düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Gemide bulunulan süre içerisinde öğrencilerin yönelttiği soruları dikkatle yanıtlayan Bilgin, ziyaretten duyulan memnuniyetini de  ifade etti.

untitled-39-018.jpg

İŞBİRLİĞİ SÜRECEK

Ziyaret sonrası GAÜ Öğretim Görevlisi Uzakyol Kaptanı Orhan K. Babaoğlu, “Lady Su” gemisi kaptan ve personeline teşekkür etti.

Kaptan Babaoğlu, mesleki ziyaretlerinin eğitimin çok önemli bir unsurunu oluşturduğunu ve Girne Amerikan Üniversitesi ile Akgünler Denizcilik arasındaki 'üniversite-işletme' işbirliğinin güzel bir örneği olarak gelenekselleştiğini de söyledi.

Babaoğlu, “Gerek stajyer ve gerekse zabit olarak dünyanın bütün denizlerinde görev yapan öğrenci ve mezunlarımıza yönelik çok iyi değerlendirmeleri, burada da almaktan dolayı gururlandık. Değerli bilgi ve deneyimlerini paylaşarak gösterdiği konukseverlikten ötürü kaptan, Sayın Seyfi Bilgin ve maiyetine teşekkür ediyorum. Elbette, bu etkinliklerin sürdürülebilir olmasını kılan Akgünler Denizcilik Genel Müdürü Sayın İbrahim Baştuğ'a da yüksek okulumuz  adına iyi dileklerimi iletiyorum" şeklinde konuştu.

DENİZ HABER AJANSI     

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim