• BIST 9433.25
  • Altın 2501.506
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.8063
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 20 °C
  • Muğla 15 °C
  • Çanakkale 17 °C

Foça-Karaburun-Mordoğan seferleri durdu, başkanlar isyanda!

Foça-Karaburun-Mordoğan  seferleri durdu, başkanlar isyanda!
İzmir Liman Başkanlığı’nın Karaburun- Mordoğan-Foça arasında 6 yıldır düzenlenen seferlere bu yaz sezonunda izin vermemesi sonrasında iki ilçenin belediye başkanı açıklamalarda bulundu.

Foça-Karaburun-Mordoğan arasında 6 yıldır devam eden gemi seferlerine yeni yaz sezonunda İzmir Liman Başkanlığı’ndan onay çıkmadı.

Her yıl yaz sezonunda Haziran ve Eylül ayı arasında uygulanan seferler iki yakayı birleştirirken Foça ve Karaburun’daki esnafın da yüzü gülüyordu. 

Gemi seferleri karadan 190 kilometre uzunluğundaki iki yakayı zevkli ve eğlenceli bir deniz yolculuğuyla birleştirirken yol durumu ve trafik yoğunlukları nedeniyle 3.5 saati aşan yolculuğu da 1 saate indiriyordu.

Liman Başkanlığı’nın kararının ardından iki ilçenin belediye başkanları Egedesonsöz’e konuştu. 

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Kararın tekrar gözden geçirileceğini umuyorum” derken Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, “Seyahat etme özgürlüğünde kısıtlama oldu. Karaburun-Mordoğan-Foça üçlü sacayağında mağduruz” diye konuştu. 

TEKRAR GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ İzmir Liman Başkanlığı’nın aldığı kararla ilgili açıklamalarda bulundu.

Demirağ kararın tekrar gözden geçirilmesine çağrı yaparken, “Bu karardan çok olumsuz etkileneceğimizi söyleyebilirim. O hat İzmir dış körfezde çalışan ilk hattır. Hem Foça hem Karaburun açısından çok önemlidir. Kararın tekrar gözden geçirileceğini umuyorum. Niye böyle bir uygulamaya gidildiğini de bilmiyorum. Konuyu araştıracağız” dedi. 

ÜÇLÜ SACAYAĞINDA MAĞDURUZ

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır iki ilçenin mağdur, esnafın ve vatandaşın rahatsız olduğunu belirtti. 

Eksiklik olmasına rağmen her yıl geçici izinlerle yenileme yaptıklarını vurgulayan Çakır,  “6 yıldır yapılan bir şey iptal edildiğinde vatandaşın hemen tepkisi bize oluyor. ‘Siz beceremediniz’ diyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Mordoğan’a işletme yapacak. O da imza da bekliyor. O geldikten sonra seferler yine devreye girer mi bilmiyoruz. Seyahat özgürlüğünü kısıtlama oldu. İnsanların alıştığı bir durumdu. Günü birlik de olsa, 50 kişi de gelse, belli bir rakam para bırakıyorlardı. Sıcak para akışında eksiklik olduğu açıktır.  Esnaflar rahatsız. 6 yıldır devam eden konunun gerekçeleri olmadan iptalin yapılması da yanlış.   En yukarıdakilerin anayasayı tanımadıkları bir yerde ulaştırmanın küçük bir izni vermediğinin ne kadar tezat oluşturduğu ortadadır. Eksiklerimiz vardı. Her yıl biz devreye girerek geçici izinlerle devam ettiriyorduk.  

Yanaşma iskeleleri yasalara uygun halde değillerdi. Bu sene müracaatları yaptık yeniledik ama olmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Mordoğan’a yanaşmasından dolayı sıkıntılar oldu. Bize gelen bilgide, Mordoğan’daki yanaşma iskelesinde Büyükşehir’e izin verdikten sonra Büyükşehir Turyol’a gerekli izinleri verirse bu çalışmayı tamamlayabiliriz dediler. Ondan dolayı da gerekli izinler alınmadı. Biz üçlü sacayağında mağduruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Egedesonsöz

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim