• BIST 11217.57
  • Altın 6055.651
  • Dolar 42.9423
  • Euro 50.5377
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 4 °C
  • İzmir 11 °C
  • Antalya 10 °C
  • Muğla 4 °C
  • Çanakkale 13 °C

Fırtına Kurupelit Marina'da 15 tekneyi batırdı!

Fırtına Kurupelit Marina'da 15 tekneyi batırdı!
Kurupelit Marina'da demirli bulunan yaklaşık 15 tekne, dalgalara karşı koyamadı ve battı.

Samsun'un Atakum ilçesindeki Kurupelit Marina'da 15 tekne fırtınaden dolayı battı. Kurupelit Marina, son günlerde etkili olan şiddetli fırtınanın kurbanı oldu. Karadeniz’de oluşan dev dalgalar, marinada bağlı tekneleri sular altına gömdü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son uyarılarıyla birlikte Karadeniz’de batı ve kuzeybatı yönlerden esen rüzgâr, 75-90 km/saat hıza ulaşan fırtına şeklinde etkisini gösterdi. Bu kuvvetli rüzgâr sonucu denizde 3-4 metreyi aşan dev dalgalar oluştu. Gazete Gerçek’in haberine göre  Atakum ilçesindeki Kurupelit Marina’da demirli bulunan yaklaşık 15 tekne, dalgalara karşı koyamadı ve battı. Bölgedeki şiddetli hava koşulları, marinadaki teknelerin bağlama halatlarını zorladı ve birçok tekne su alarak hızla batma noktasına geldi.

BELEDİYEYE AİT TEKNE DE ZARAR GÖRDÜ

Batan tekneler arasında dikkat çeken detaylardan biri, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne ait bir teknenin de hasar görenler arasında yer alması oldu. Belediye teknesinin batması, bölgedeki kamu kurumlarının da fırtınadan etkilendiğini ortaya koydu. Olayla ilgili inceleme ve hasar tespit çalışmaları sürüyor.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim