• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 22 °C
  • Muğla 16 °C
  • Çanakkale 18 °C

Fırtına karadaki tekneleri bile sürükledi

Fırtına karadaki tekneleri bile sürükledi
Kıyılarımızda etkili olan fırtına maddi hasara yol açtı. Kaş Alanya'da, Ayvalık'ta bir çok tekne zarar gördü. Kaş'ta karaya çekilen 3 tekne, fırtında devrildi.

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde karaya çekilen 3 tekne, fırtında devrildi. Demre Çayağzı Limanı'nda ise dev dalgalar sonucu işyerlerini su bastı.

Kaş'ta dün öğleden sonra etkili olan fırtına ve sonucunda oluşan dev dalgalar, eski Yat Limanı'nda karaya çekilmiş 3 tekneyi devirdi. 15 metrelik 'Mustafa Naz' ve 'Flora' adlı teknelerle 12 metrelik 'Ali İbo' adlı tekne bakım alanında yan yattı. Bir dalış okuluna ait minibüs ise devrilen teknelerin altında kaldı. Teknelerin devrilmesi sırasında bazı çalışanların hafif yaralandığı belirtildi.

Demre Çayağzı Limanı'nda ise fırtına dev dalgalar oluşmasına neden oldu. Liman kıyısındaki bazı işyerlerini su bastı. Denizden taşan sular karadaki tekneleri yüzdürecek seviyeye gelirken, bazı tekneler devrildi.

ALANYA'DA TEKNELER BATTI

Antalya'nın Alanya ilçesinde iki gün boyunca etkili olan şiddetli yağış ve rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Boyu 5 metreyi aşan dalgalar, balıkçı barınağındaki teknelerin batmasına neden oldu.

Alanya ve çevresinde 2 gündür etkisini sürdüren şiddetli yağmur ve rüzgar, denizde boyu yaklaşık 5 metreyi bulan dalgaların oluşmasına neden oldu. Türkler Mahallesi'ndeki balıkçı barınağında dün akşam saatlerinde dalgakıranları aşan dalgalar nedeniyle 2 tekne batarken, çok sayıda tekne ise zarar gördü. Zarar gören tekneler vinç yardımıyla kıyıya alınırken, dalgalara rağmen teknelerini kurtarmaya çalışan balıkçılar ise yetkililere isyan etti. Dalgaların gece boyunca etkisini sürdürdüğü barınakta akrabalarının teknelerini kurtarmaya çalışan balıkçılardan 35 yaşındaki Kamil Erdoğan, "Asıl barınağımız Avsallar'daydı. Oraya otel yapıldığı için bizi buraya gönderdiler. O zamanın kaymakamı önderlik ederek buraya liman yaptılar. Her tarafı açık olan bir yerde liman olmaz. Gecenin bu saatinde rezil olduk ve tekneler battı. Bizden para toplandı bu liman için ancak hali ortada. Bu balıkçılar 3 liralık balık tutuyor, 10 liralık masraf yapıyor. Yetkililer buraya gelip görsün, bize yardım etsin" diye konuştu

Meterolojiden uyarı

Antalya Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Bodrum-Datça arasında fırtına bekleniyor. Antalya genelinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, Muğla sahil ilçeleri çok bulutlu geçecek. Yağışlar iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Batı Akdeniz kıyılarında hafif, iç kesimlerde orta kuvvette don olayı görülecek.

Rüzgar, kuzey yönlerden Bodrum-Datça arasında 7 ila 9, Marmaris-Kaş arasında 4 ila 6, Kaş-Kumluca arası doğudan 4 ila 6, Antalya Körfezi'nde kuzeyden 4 ila 6, Manavgat-Anamur arası güneydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği, Bodrum-Marmaris arasında 4 ila 6 metre, Manavgat-Anamur arası 0,5 ila 1,5 metre, diğer yerlerde 1 ila 3 metre civarında olacak.

BARINAKTAKİ TEKNELER BATTI

 Ayvalık ilçesinde, şiddetli poyraz nedeniyle barınaktaki bazı balıkçı tekneleri battı. Belediyeye ait balıkhane önündeki küçük balıkçı tekneleri ile Çamlık-Paşalimanı koyunda bağlı çok sayıda kamaralı tekne, 23.00'den itibaren şiddetini artıran fırtına sonucu battı.

Balıkçılar, ekmek teknelerini soğuk havaya rağmen kurtarmaya çalıştı. Fırtına nedeniyle Cunda Adası'nda da bazı teknelerin zarar gördüğü, şiddetli poyrazın sabaha kadar hızını artırması beklendiği bildirildi.

tekne-013.jpg

tekne1-018.jpg

tekne2-015.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim