• BIST 9695.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C
  • Antalya 29 °C
  • Muğla 22 °C
  • Çanakkale 22 °C

Fırkateynlerimiz korsana geçit vermiyor

Fırkateynlerimiz korsana geçit vermiyor
Türk fırkateynleri, Türk kara sularının yanı sıra uluslararası denizlerde de başarıyla faaliyet yürütüyor.

Yüksek teknoloji ürünü yazılım ve silah sistemleri ile donatılan Türk fırkateynleri, Türk kara sularının yanı sıra uluslararası denizlerde de başarıyla faaliyet yürütüyor.

Türk donanmasının denizlerdeki yüzer kaleleri olan fırkateynlerden biri olan TCG Gökçeada, yüksek teknoloji ürünü savaş yönetim sistemi ve güçlü silahlarıyla dikkati çekiyor.

Aden Körfezi'nde deniz haydutluğuna karşı uluslararası deniz güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşik Deniz Kuvvetleri (CMF) Komutanlığı'na bağlı olarak yaklaşık 4 yıldır dönüşümlü olarak görev yapan Türk savaş gemileri, deniz haydutluğunun azalmasına büyük katkı sağladı.

Uluslararası deniz ulaştırma yollarının deniz haydutluğuna ve silahlı soygun eylemlerine karşı güvenliğini sağlamak üzere, Türk donanmasına ait TCG Gemlik fırkateyni de yaklaşık 4 ay süren görevini başarıyla tamamladı.

Türk Deniz Kuvvetleri'nin, Aden Körfezi'ndeki 2,5 milyon milkarelik sorumluluk sahasında icra edilen harekat sonucunda hiçbir gemi kaçırma olayı yaşanmadı. Ayrıca, Somali'de meydana gelen yasa dışı haydutluk faaliyetlerinde de önemli oranda azalma oldu.

-Donanmanın göz bebekleri-

Türk donanmasının, ulusal karasular ve açık denizlerde başarılı operasyonlara imza atmasının arkasında, deneyimli bahriyelilerin yanı sıra fırkateynlerin Gemi Entegre Savaş İdare Sistemi (Genesis) ve modern silah sistemleriyle modernize edilmiş olması yatıyor.

Türkiye'nin, her türlü deniz koşulunda görev yapabilen 8'i Gabya sınıfı olmak üzere 16 fırkateyni bulunuyor.

Türk donanmasının göz bebekleri olan fırkateynler, Genesis'in kazandırdığı imkan ve kabiliyetleri, deneyimli komutaları ve iyi eğitimli genç bahriyelileri ile göz dolduruyor.

Donanmanın modern fırkateynlerinden biri olan TCG Gökçeada da Aden Körfezi'nde deniz haydutluğunu önleme faaliyetlerini başarıyla yerine getiren Gabya sınıfı Türk fırkateynleri arasında yer alıyor.

-Marmaris'ten New York'a durmadan seyir-

TCG Gökçeada Fırkateyni Komutanı Kurmay Yarbay Murat Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 138,5 metre boyundaki TCG Gökçeada'nın 1999 yılından beri donanma envanterinde yer aldığını belirtti.

Erdem, TCG Gökçeada'nın, yakın zamanda milli komuta kontrol sistemi Genesis ile modernize edildiğini, bu sayede geminin taktik savaş kabiliyeti ve atış gücünün maksimum düzeye çıkartıldığını söyledi.

TCG Gökçeada'nın, 30 deniz mili sürat yapabilen hızlı bir fırkateyn olduğunu dile getiren Erdem, ekonomik sürati ile ikmal yapmadan Marmaris'ten New York'a (5 bin 400 deniz mili) kadar seyredebildiğini anlattı.

Erdem, geminin, helikopter bulundurma imkanının yanı sıra sahip olduğu modern silahlarla hava savunma, su altı ve su üstü harbi yapma gücüne sahip olduğuna dikkati çekti.

TCG Gökçeada'nın, Lübnan ve Libya'da gerçekleştirilen çeşitli faaliyetler ile Aden Körfezi'ndeki deniz haydutluğunu önleme operasyonunu başarıyla icra ettiğini ifade etti.

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim