• BIST 9050.24
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 21 °C
  • Muğla 21 °C
  • Çanakkale 22 °C

Finlandiya şüpheli denizaltıyı ‘depth charge’ adlı denizaltı savar bomba ile uyardı!

Finlandiya şüpheli denizaltıyı ‘depth charge’ adlı denizaltı savar bomba ile uyardı!
Finlandiya ordusu Helsinki yakınlarındaki şüpheli bir denizaltıyı vurduklarını açıkladı. Denizaltının Rusya'ya ait olduğu düşünülüyor.

Finlandiya ordusunun Helsinki yakınlarındaki şüpheli bir denizaltıyı vurduğu açıklandı. Olayın Rusya ile askeri gerginlik yaşanan bir dönemde olmuş olması denizaltının Rusya'ya ait olabileceği iddialarına yol açtı. Finlandiya donanması denizaltının pazartesi fark edilmesinin ardından dün de görüldüğünü, uyarı için el bombası büyüklüğünde bombalar kullanıldığını duyurdu.

Rusya ile 1340 kilometrelik bir sınırı olan Finlandiya, Rusya ile sürekli hava sahası ve askeri tatbikatlar sebebiyle gerginlik yaşıyor. Açıklama yapan Savunma Bakanı Carl Haglund da denizaltının kime ait olduğuyla ilgili bilgi vermezken, Finlandiya'nın nadiren uyarı atışı yaptığını da belirterek, hedefe zarar verme amacı taşımadıklarını söyledi.

Finlandiya donanması  şüpheli bir denizaltı tespit ettiklerini ve uyarı olarak ‘depth charge’ adlı denizaltı savar bomba ateşlediklerini açıkladı. Savunma Bakanı Carl Haglund, Rusya’nın olayla ilgili olup olmadığı konusunda herhangi bir yorum yapmadı.

'ZARAR VERMEK DEĞİL UYARMAK İSTEDİK'

Denizaltının bölgeyi terk ettiğini söyleyen Haglund, Finlandiya’nın bu tür bombalara nadiren başvurduğunun da altını çizdi. Fin haber ajansı STT’ye konuşan Haglund, “Kara sularımızı ihlal eden her türlü aktiviteyi ciddiye alırız. Bombaları hedefe zarar vermek için atmadık. Amacımız hedefe tarafımızdan fark edildiğini belli etmekti” dedi.
İsveç donanması

İSVEÇ'TEKİ 'YANLIŞ ALARMI' ANIMSATTI

Ekim 2014’te İsveç’in başkenti Stockholm yakınlarında görülen bir denizaltının da Rusya’ya ait olduğu iddia edilmişti. Ama İsveç’in Soğuk Savaş’tan bu yana en çok yüksek askeri alarmı vermesine sebep olan bu ‘denizaltı’nın aslında 'Time Bandit' (Zaman Hırsızı) adlı yerli bir balıkçı teknesi olduğu ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz aylarda Danimarka, İsveç, Norveç, İzlanda ve Finlandiya Rusya'ya karşı savunma işbirliğine karar vermiş, Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya kaydığını söyleyen Rusya tarafından tepki görmüştü. 

Rusya ile 1.340 kilometrelik sınırı bulunan Finlandiya, Rusya ordusunun nihai bir sene içinde gerçekleştirdiği hudut tatbikatlarından rahatsızdı. Ancak Haglund; açıklamasında, Rusya'nın bu nihai olayla bağlantısına değinmedi. 

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim