• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • Muğla 10 °C
  • Çanakkale 11 °C

FETÖ'cülere ait eşyalar ABD'ye gönderilirken yakalandı

FETÖ'cülere ait eşyalar ABD'ye gönderilirken yakalandı
ABD'ye konteyner içinde "ev eşyası" olarak gönderilmek istenen Fetullahçı Terör Örgütü üyelerine ait bazı belge ve eşyalar, Kocaeli Derince Gümrük Müdürlüğü'nde ele geçirildi.

Kocaeli'de içinde ev eşyası  olduğu iddia edilen ve ABD'ye gönderilmek üzere hazırlnan konteynerde Derince Gümrük Müdürlüğü personellerince yapılan teştifte, eşyaların FETÖ'ye üye kişilere ait olduğu öğrenildi. Gümrük çalışanları yurt dışına çıkırılmak istenen eşyalara el koydu.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan bilgilendirmeye göre, Kocaeli Derince Gümrük Müdürlüğü sorumluluğu içerisinde yer alan Evyap Limanı'na ABD'ye gönderilmek üzere içerisinde ev eşyası olduğu belirtilen bir konteyner geldi. Yurt dışına çıkış işlemlemleri yapıldığı sırada, Derince Gümrük Müdürlüğü'ne bir dilekçe veren konteynerdeki eşyaların sahibi S. H. A. ’nın vekili M.Y., S. H. A 'nın eşyasını yurt dışı adresine gönderme kararını askıya aldığını belirterek, içindeki eşyalarla birlikte konteynerin kendilerine teslim edilmesini talep etti.

Bu ani karar değişikliğinden şüphelenen ekipler, mührü açarak konteynerin içine girdi. Karşılarına ev eşyaları yerine koliler çıkınca şüphelerinin yersiz olmadığı anlayan ekipler, kolileri rastgele açmaya başladı. Açılan bir koliden M. F. E. isimli bir şahsın fotoğrafı, üzerlerinde “FEM dershanesi” ve “Fatih Koleji” ibareleri yer alan broşürler ile yine M. F. E. ’nin haber yapıldığı eski tarihli Zaman, Taraf ve bugün gazeteleri bulundu. Ortaya çıkan olayla ilgili Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bilgilendirilmesinin ardından Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü, Derince Gümrük Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görevli personeller harekete geçti.

Yapılan incelemelerde M. F. E, S. H. A. ve çeşitli kişilere ait kimlik, pasaport, alışveriş kartları, 2 adet E serili, 1 adet B serili 1 Amerikan doları, üzerlerinde Asian Holdings, United Smart İndüstriyal Limited, Sunsmart Corporation Limited Report And Financial Statements şirketleriyle bağlantılı çok sayıda klasör, Samanyolu logolu Fetullah Gülen isimli VCD, çeşitli çok sayıda belge, CD, hard DİSK, kartvizit, Asya Card hesap dökümleri ve fotoğraflardan oluşan 110 parça suç unsuru olarak kabul edilen malzemeye el konuldu.

İncelemelerin ardından konuyla ilgili konteynerdeki eşyaların sahibi S.H.A’nın vekili M.Y. gözaltına alınırken, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında tahkikat başlatıldı.

eyvap_limani.jpgfetoculer_esya.jpgfetoculer_esya_2.jpgfetoculer_esya_3.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim