• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 29 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 17 °C

Ferit Şahenk, Yunanistan'a demir attı

Ferit Şahenk, Yunanistan'a demir attı
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, son dönemde gerçekleştirdiği satın almalarla Yunanistan’da en popüler yabancı işadamı konumuna geldi.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, son dönemde gerçekleştirdiği satın almalarla Yunanistan’da en popüler yabancı işadamı konumuna geldi.Yunan medyasının, önce Atina’daki Flisvos Marina’yı işleten Lamda Geliştirme’ye yüzde 50 ortak olan, ardından da Pire’deki Zea Marina, Lefkada adasındaki Lefkas Marina ve Korfu adasındaki Guvia Marina’yı işleten Med Marina’s’ın yüzde 51 hissesini satın alan Doğuş Holding ve Yönetim kurulu Başkanı Şahenk’den bahsetmediği gün geçmiyor. 

Pazar günü Real News ve Etnos gazeteleri 1’inci sayfalarından ‘Marinalarımıza çıkarma yapan Türk kodaman (megistanas)’ ve ‘Ferit Şahenk her şeyi satın alıyor. Marinalarda Türk hükümdarlığı’ anonslarını verirken, iç sayfalarında ise ‘Yunanistan’a demir atan Türk’ başlıkları ile yayınladıkları haberlerde Doğuş Holding ve Şahenk’i anlattılar. Real News gazetesi, Şahenk’in bugün Yunanistan’daki marinaların toplam kapasitesinin yüzde 30’u üzerinde söz sahibi olduğunu belirterek, Türk işadamının şimdi de Lamda Geliştirme ile Yunanistan’da bir alışveriş merkezine ortak yatırım için görüşmeler yaptığını yazdı.

TÜRK PERSONEL KORKUSU

Yunanistan Turistik Tekne Sahipleri Derneği Başkanı Paris Lutriotis, “Türk yatırımcılara bazı şartlar konması gerek. Türkler, Yunanistan’da aldıkları marinalarda Yunanlı mı yoksa çok daha ucuza çalışan Türk personel mi çalıştıracaklar?” dedi.

Türk yatırımlarına  tepkinin modası geçti

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Yunanistan’a Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) konusunda tek taraflı hareket etmemesi çağrısında bulundu. Uras, Elefterotipia gazetesine verdiği demeçte, Yunanistan’ın BM’ye bir deklerasyonla MEB’inin dış koordinatlarını duyurması olasılığı için “Bu doğru istikamete bir adım değil. Böylesi önlemler tek taraflı hareketlerle değil karşılıklı mutabakat ile alınır. Türkiye’nin de uluslararası hukukun da yaklaşımı budur” dedi. Uras, ayrıca şunları söyledi: “Türkiye çok hızlı kalkınıyor. Avrupa’nın Çin’iyiz. Türkiye’deki Yunan yatırımları 5.5-6 milyar Euro. Yunanistan’a Türk yatırımları yapıldığında ise tepkiler olduğun görüyorum. “Türkler geliyor”, “Türkler her şeyi satın alıyor” tarzı tepkiler. Bunlar önyargı ve modası geçmiş düşüncelerdir. ”  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim