• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 20 °C
  • Çanakkale 20 °C

Ferit Şahenk, yerli üretim megayat satın aldı

Ferit Şahenk, yerli üretim megayat satın aldı
Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk Hollanda yapımı yatını satıp, yerine yerli üretim bir yat satın aldı. Şahenk ayrıca, yelkenli teknesini de yeniledi.

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, yatını ve yelkenli teknesini satarak yerine yeni yerli üretim yat ve yelkenli tekne aldı. 

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk 'Gladiator' isimli yatını 19 milyon 800 bin Euro'ya satışa çıkardı. 2010 yılında Hollanda'da inşa edilen, 44.65 metre uzunluğa sahip olan Gladiator isimli yat, Şahenk'in işlettiği Barselona'daki yat limanında bekliyor. 

Ferit Şahenk, Gladiator'u elden çıkararak on altı metre daha uzun olan Samurai isimli yeni bir yat aldı. 60.3 metre uzunluk ve 10 metre genişliğe sahip olan Samurai, Kayman Adaları (Cayman Island) bayrağı taşıyor.

samurai_yat.jpg

Alia Yatçılık firması tarafından üretildi

Antalya Serbest Bölge İşletmeciliği bünyesinde faaliyet gösteren Alia Yatçılık firması tarafından üretilen yatın ağırlığı ise 790 ton. 2016 yılında İngiliz bir işadamı için inşa edilen yat Antalya'da inşa edilen en büyük yat unvanına sahip olma özelliği taşıyor. Şahenk böylece eski ithal olan yatının yerine yerli bir yat almış oldu. Şahenk’in yeni yatı Samurai’nin fiyatının ise 30-32 milyon euro arasında olduğu tahmin ediliyor.

Samurai şu an Doğuş Grubu'nun işletmesini yaptığı Hırvatistan'daki D-Marine Dalmaçya'da bağlı olarak bekliyor.

YENİ YELKENLİ 4 METRE DAHA UZUN

Ferit Şahenk'e ait Nahita isimli Wally 80 model yelkenli tekne ise 2 milyon 750 bin euroya satışa çıktı. Şahenk teknesini bu rakamın altına sattı. Eski teknesi 23.5 metre olan Şahenk'in yeni teknesi ise 27.5 metre uzunluğunda. Eski teknenin ismi olan Nahita yeni Wally 93 model olan tekneye verildi. Şahenk'in yeni teknesi Nahita'da yatı gibi Cayman Adaları bayrağı taşıyor. Nahita'nın İtalya'nın Ravenna şehrindeki yat limanına demirlediği öğrenildi.

Eski Nahita'nın adının altında “Road Harbour” yazarken yeni teknede “The Creek” ibaresi dikkat çekti. Bu ibareler yelkenlilerin kayıtlı oldukları limanları veya bölgeleri temsil ediyor. Teknenin mimarı Luca Bassani kendi internet sitesinde yeni Nahita'nın Eylül ayında yapılacak olan Maxi Yacht Rolex Kupası’nda yarışacağını belirtti. Şahenk Wally 80 model diğer teknesi ile de aynı yarışlara katılmıştı.

nahita_.jpg

YENİ YELKENLİ WALLY 93'ÜN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Boy uzunluğu 28,30 m
Konaklama 6 misafir + 2 ekip
Üretim yılı 2018

YENİ YAT SAMURAI TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Boy Uzunluğu 60,30 m
Genişlik 10.60 m
Konaklama 12 misafir + 14 ekip
Üretim yılı 2016

Kaynak: SÖZCÜ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim