Endonezya’nın batısındaki Sunda Boğazı’nda, bir yolcu feribotunun yük gemisiyle çarpışması sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 8 kişi hayatını kaybetti.
Endonezya Ulaştırma Bakanlığı Sözcüsü Bambang Ervan yaptığı açıklamada, kazadan sonra 200’den fazla kişinin tahliye edildiğini belirtti.
Arama çalışmalarının devam ettiğini belirten Ervan, feribottaki yolcu sayısının bilinmediğini, gemide 30’a yakın mürettebat olduğu bilgisini aldıklarını ve yolcuların adlarının yer aldığı resmi listenin açıklanmasını beklediklerini belirtti.
Ulusal Arama ve Kurtarma Teşkilatı sözcüsü Gagah Prakoso da, kaybolan kişileri kurtarma çalışmalarının, bir helikopter ve en az 10 gemi ile sürdürüldüğünü bildirdi.
Yetkililer, Güney Afrika bandıralı Norr Gastar adlı yük gemisi ile çarpışan, Cava ve Sumatra adaları arasında sefer yapan Bahuga Jaya adlı feribotun kazanın ardından battığını belirtti. Kazanın ardından yük gemisinde hasar meydana gelip gelmediğine ilişkin henüz bir açıklamada bulunulmadı.