• BIST 10045.74
  • Altın 2392.293
  • Dolar 32.3845
  • Euro 34.6065
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 24 °C
  • Muğla 17 °C
  • Çanakkale 15 °C

Feribot iskelelerinde araç kuyrukları kilometrelerce uzandı

Feribot iskelelerinde araç kuyrukları kilometrelerce uzandı
9 günlük bayram tatili için yola çıkanların oluşturduğu trafik yoğunluğu devam ediyor. Çanakkele ve Tekirdağ'da gece saatlerinden itibaren başlayan yoğunluk, kilometrelerce araç kuyruklarına neden oldu.

İstanbul ve Trakya’daki illerden tatillerini Ege ve Akdeniz’de geçirmek üzere dün mesai saatinden sonra yola çıkan tatilcilerin Çanakkale’ye gelişi gece saatlerini buldu. Gelibolu, Eceabat ve Kilitbahir olmak üzere Çanakkale Boğazı’nı geçebilecekleri üç alternatif bulunan tatilciler, tüm feribot iskelelerinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kuyruklar zaman zaman iki kilometreyi buldu.

Lapseki ve Çardak beldesinde feribot seferi yapılan Gelibolu iskelesi, ağır tonajlı araçların sadece buradan geçişine izin verilmesi nedeniyle yoğunluğun görüldüğü ilk nokta oldu. Gelibolu feribot iskelesinden Anadolu yakasına geçemeyen tatilcilerden bazıları, rotayı Eceabat-Çanakkale arasında seferlerin yapıldığı Eceabat İskelesine çevirdi. Ancak, burada da uzun feribot kuyruğuyla karşılaşanlar, son şans olarak Çanakkale’ye geçişin olduğu Kilitbahir feribot iskelesine yöneldi. Böylece üç geçiş güzergahında da feribot iskelelerinde gece yarısıyla birlikte uzun araç kuyrukları kendisini gösterdi.

Boğazda yolcu ve araç taşımacılığı yapan Gestaş firması, Gelibolu-Lapseki, Eceabat-Çanakkale ve Kilitbahir-Çanakkale arasındaki hatlarda feribotlarını saatsiz olarak çalıştırıp, tatilcileri bir an önce Avrupa’dan Anadolu yakasına geçirmeye çalıştı. Ancak tatilciler, gece serinliğinden yararlanmak ve yoğunluğun daha az olabileceğini düşünerek aynı anda feribot iskelelerine akın edince, uzun araç kuyrukları sahur vaktine kadar devam etti.

Yoğunluk sabah da devam etti

Çanakkale’de tatilcilerin bayram yolculuğu yoğunluğu, gece başlayıp sabaha dek sürdü. Günün ilk ışıklarıyla birlikte tatilci yoğunluğu daha da artmaya başladı. Her geçen dakika araç kuyruklarına eklenen yeni tatilciler, kuyruğun daha da uzamasına neden oldu.

Gelibolu’da Sanayi Kavşağı’na, Eceabat’ta Kilye Koyu’na, Kilitbahir’de ise Eceabat’a kadar uzanan araç kuyrukları oluştu. İstanbul’dan Çanakkale’ye üç saatte geldiklerini belirten tatilciler, Eceabat ve Kilitbahir’de kendilerine sıra gelmesi için de üç saat beklemek zorunda kaldıklarını söylediler.

Tekirdağ'da da durum aynı

Tekirdağ'da Ramazan bayramı tatillerini Marmara Denizi'ndeki adalarda geçirmek isteyenler, araçlarıyla sahildeki feribotlar önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Feribot şirketleri yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenledi.

Ramazan Bayramı nedeniyle verilen 9 günlük tatil, trafikte yoğunluğa neden oldu. Bayram tatilini Avşa, Erdek ve Marmara Adası'nda geçirmek isteyenler ise feribotların kalktığı Tekirdağ kent girişinden itibaren trafikte yoğunluğa neden oldu. Tekirdağ-Çanakkale güzergahını tercih edenler Tekirdağ kent merkezinde uzun kuyruk oluşmasına neden olurken, çevre yolunda da zaman zaman trafik durma noktasına geldi. Şehir içerisinde büyük şehir belediyesinin yol çalışmaları trafik aksamasına ve yavaş ilerlemesine neden oldu.

SAHİL YOLU KUYRUK

Tekirdağ Limanı'ndan Avşa, Erdek ve Marmara Adası'na araçlarıyla gitmek isteyenler iskele önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Şirketler yoğunluk nedeniyle ek seferler düzenledi. Saatlerdir kuyrukta beklediğini ifade eden Mehmet Yılmaz, "Yaklaşık 1.5 saatten bu yana Avşa'ya gitmek için feribot bekliyorum. Ne zaman sıra geleceğini bilmiyorum. İnşallah bir an önce Marmara adasına varmak istiyoruz. Havada çok sıcak, sıcakta beklemek çok daha zor" dedi.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim