• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 26 °C
  • Muğla 24 °C
  • Çanakkale 22 °C

Exposhipping İstanbul, rotasını şimdiden 2018'e çevirdi

Exposhipping İstanbul, rotasını şimdiden 2018'e çevirdi
Türkiye'nin denizcilik fuarı Exposhipping İstanbul, dünya denizcilerini ağırladı.

14. Uluslararası Exposhipping İstanbul Denizcilik Fuar ve Konferansı, 21-24 Mart tarihleri arasında The Green Park Hotel Pendik & Convention Center'da yapıldı. Uluslararası katılımcısı ve ziyaretçisi ile sektöre taze kan sağlayan Exposhipping İstanbul, 42 ülkeden 133 firma ve 568 marka ile 4.786 denizcilik profesyonelini ağırladı. Fuarda, denizcilik sektörünün krize rağmen büyüdüğü ve Türkiye'nin deniz ticareti konusunda dünyada önemli oyunculardan biri olmaya devam edeceği mesajı verildi.

Dünya denizcilerini 21-24 Mart tarihleri arasında Pendik Covention Center'da tek çatı altında buluşturan Exposhipping İstanbul, yüzde 20 oranındaki uluslararası ziyaretçi sayısıyla sektörün yüzünü güldürdü. 4.786 denizcilik profesyonelini ağırlayan 14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuar ve Konferansı'na 42 ülkeden 568 marka ve 133 firma katıldı. Fuarla eş zamanlı olarak Seatrade öncülüğünde düzenlenen 'Global Maritime Summit' Konferansı ile Jotun Boya - ISO 19030 Semineri , BİMCO NYPE 2015 Semineri ve İlkfer Group VEEMS Sistemleri Semineri gibi konuların işlendiği katılımcı seminerleri yoğun ilgi gördü.

Türkiye'nin Denizcilik Fuarı'nın açılış töreni Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, GİSBİR Başkanı Murat Kıran, GESAD Başkanı Ziya Gökalp, Gemi ve Yat İhracatçılar Birliği Başkanı Başaran Bayrak, UBM EMEA (İstanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu, sektörü temsil eden tüm dernek ve kurumlarının başkanları ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşti.

Fuarı değerlendiren UBM EMEA (Istanbul) Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Tığlıoğlu, "UBM olarak Türk deniz ticaret sektörünün en önemli meslek kuruluşu olan IMEAK Deniz Ticaret Odası ile uzun yıllardır devam eden işbirliğimizi geliştirerek düzenlediğimiz fuarımız, çok başarılı geçti. Dünya genelinde geçilmekte olan zor dönemde denizcilik sektörünü en çok ihtiyaç duyduğu uluslararası pazarlarla buluşturduk. Toplamda 4.786'ya ulaşan ziyaretçi sayımızın yüzde 20'si uluslararası ziyaretçilerdi. Ayrıca Exposhipping İstanbul'u bu yıl Tuzla Tersaneler Bölgesi'ne çok yakın mesafeye taşımamız da katılımcılarımız tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Katılımcı ve ziyaretçilerimizden aldığımız olumlu geri bidirimlerden aldığımız güçle şimdiden rotamızı 2018 yılında düzenleyeceğimiz yeni Denizcilik organizasyonuna çevirdik. Fuardaki dinamik atmosfer, normalde iki yılda bir olan fuarımızın hemen önümüzdeki yıl düzenlenmesi gerektiğinin sinyalini verdi. Biz de 2018 yılı hazırlıklarına başladık" dedi.

Exposhipping İstanbul'u değerlendiren katılımcılar ise fuarın ilk kez denizcilik sektörünün kalbi Anadolu yakasında yapılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İlkfer Group: "14.Yılında Türk Gemi İnşaa ve Yan Sanayisi Fuarı, Anadolu yakasına taşındı"

"Fuarın Anadolu Yakası'nda olması çok güzel oldu. Tersane ve yan sanayisi ile buluşan verimli bir atmosferde geçti) Sektörün fuarını Anadolu yakasında denizciliğin olduğu yere taşımış olduk. Fuar alanı, konferans salonu ve otel konforu hem uluslararası misafirlerimizi ağırlamak hem de konferansları takip etmek açısından büyük kolaylık oldu. İnanıyorum ki Exposhipping İstanbul 2019 yılında sektörün marka fuarlarından biri olur".

NEMO Marin:"Ziyaretçilerin kalitesinden ve sayısından çok mutluyuz"

"Bu seneki fuarın logistiğinden çok memnunuz. Bizim sektörümüz Tuzla'da ve Yalova'da. Bu 14'ncü fuar ve ilk kez tersanelere yakın yapılıyor. Bunun etkisini direkt ziyaretçilerin sayısında ve kalitesinde görüyoruz ve bundan çok mutluyuz".

Ege Yat: "Bizim için çok verimli bir fuar oldu"

"Exposhipping İstanbul bizim için Yat Fuarı'ndan daha iyi oldu. Çünkü biz büyük tekne yapıyoruz ve büyük tekne malzemesi bu fuarda. Hem malzemeciler ile biraraya geldik, hem de büyük tekne malzemesi alan müşterilerle. Bizim için çok verimli oldu. 4 günlük kompakt bir fuar olması da bizim için iyi oldu. Her işimizi gördük".

Alım Heyeti Programı Exposhipping İstanbul Katılımcılarına Yeni İşbirlikleri Fırsatları Sundu

Exposhipping İstanbul, Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğünde ve İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizatörlüğünde Azerbaycan, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, İran, Ukrayna, Norveç, Rusya Federasyonu ve Türkmenistan başta olmak üzere denizcilik sektörüne yeni projeler kazandıracabilecek hedef ülkelerden Alım Heyeti Programına da evsahipliği yaptı. Ayrıca, Yunanistan ve Afrika'daki Yunan Deniz Ticaret Odası ve Afrika Armatörler Birliği gibi çeşitli uluslararası kurumların destekleri ile gelen delegasyonlar da Exposhipping İstanbul'da yer aldılar.

Exposhipping İstanbul, SEATRADE öncülüğünde düzenlenen 'Global Maritime Summit' Zirvesi'ne evsahipliği yaptı

14. Uluslararası Exposhipping Denizcilik Fuarı ile eş zamanlı olarak Seatrade öncülüğünde düzenlenen 'Global Maritime Summit' etkinliğinde, denizcilik sektörünün sorunları, çözüm önerileri ve geleceği masaya yatırıldı. Etkinliği yakından takip eden IMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan,"Konferanslarımız çok başarılı geçti. Hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerimizle önemli lobi faaliyetleri gerçekleştirdik. Bence son zamanların en güzel konferansı oldu. Seatrade'e çok teşekkür ediyoruz. Konferansların fuarın bir parçası olması ayrı bir güzelllik kattı. Exposhipping İstanbul bundan sonra da denizcilik fuar ve konferansı olarak yoluna devam edecek" dedi.

Metin Kalkavan 'Global Maritime Summit' Zirvesi'nde yaptığı açılış konuşmasında da "Dünya değişti, oyun değişti. ABD Başkanı Donald Trump'un seçilmesi ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması denizcilik sektörünü etkileyecektir. Özellikle Trump'un başkan olmasının denizcilik sektörünü olumlu yönde etkileyeceğine inanıyorum. Enflasyonun düşük seyretmesine ve ortalama petrol fiyatlarına rağmen dünya genelinde ekonomik büyüme istenilen seviyede değil. Bunun nedeni üretimin doğuya kaymış olması ve bunun sürdürülebilir olmaması. Yıllar boyu Çin'in büyümesini seyrettik ve bu olumlu bulundu. Fakat aslına bakarsanız bu yapay bir büyümeydi. Çin konsepti, 'biz üretiriz siz tüketirsiniz'di. Bu bana göre hatalı bir yaklaşım. Trump, ABD'nin üretimde daha etkin rol almasını sağlayarak bu işin seyrini değiştirecek. Gemicilik piyasası bence son derece sağlıklı durumda. 8-9 yıl öncesini unutun. İnişler ve çıkışlar olacak ama dünya ekonomisinin yüzde 3 ila 5 arasında büyüyeceği öngörülüyor. Türkiye de deniz ticareti konusunda dünyada önemli oyunculardan biri olmaya devam edecek" dedi.

Firmalar, Exposhipping Katılımcı Seminerleri'nde son teknoloji ürün ve hizmetlerine dair gelişmeleri paylaştı

Exposhipping İstanbul kapsamında düzenlenen Katılımcı Seminerleri, firmaların son teknoloji ürün ve gelişmeleri aktarabilecekleri ortak buluşma platformu görevini üstlendi. Katılımcı Seminerleri'nin ilki Jotun tarafından düzenlendi. Jotun Global Satış Direktörü Stein Kjolberg'in "ISO 19030 - Gemi dış kabuk ve pervane performansını iyileştirmeye yönelik uygulamalar" başlıklı konferansı ilgiyle takip edildi. İlkfer Group tarafında düzenlenen bir diğer konferansta; VISWA LAB. (Yakıt ve Yağ Analiz Hizmetleri)–VEEMS Otomasyon Sistemi (Emisyon Regülasyonlarına Hazırlık), UNI Software – Caretta Yazılımı (Yeni Nesil Gemi İşletim Sistemleri), UNIKAL(Tüm Kalibrasyon ve Danışmanlık Hizmetleri ) konuları ele alındı. İlkfer Group Kurucu Ortağı İlker Meşe'nin konuşmacı olduğu etkinliğe katılım yoğun oldu. Fuarın ikinci gününde BIMCO tarafından düzenlenen NYPE 2015 konulu etkinlikte ULGENER LC/LO'dan Prof.Dr.M.Fehmi Ulgener konuşmacı olarak yer aldı.

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim