• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • Muğla 11 °C
  • Çanakkale 10 °C

Eski bakan Necdet Menzir vefat etti

Eski bakan Necdet Menzir vefat etti
Eski Ulaştırma Bakanı ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir hayatını kaybetti

Eski Ulaştırma Bakanı ve eski İstanbul Emniyet Müdürü Necdet Menzir hayatını kaybetti

Menzir, solunum yetmezliğine bağlı rahatsızlığı nedeniyle yaklaşık 5 aydır tedavi gördüğü International Hospital'da hayatını kaybetti.

Bursa'da 1945 yılında doğan Menzir, Ankara Polis Akademisi'ni bitirdi. Ordu, Denizli, Diyarbakır ve Olağanüstü Hal Bölge, Kocaeli ve İstanbul emniyet müdürlükleri yapan Menzir, 20. Dönem'de Doğru Yol Partisi'nden İstanbul milletvekili seçildi.

1997-1998 yıllarında Ulaştırma Bakanlığı yapan Menzir, evli ve 2 çocuk babasıydı.

HASTANEDEN YAZILI AÇIKLAMA

Yazılı yapılan açıklamada, "İstanbul Eski Emniyet Müdürü ve Eski Ulaştırma Bakanı 20. dönem İstanbul milletvekillerinden sayın Necdet Menzir 11 Eylül 2012 tarihinde International Hospital acil servisine solunum yetmezliği, kalp durması tanıları ile getirilmiştir. Yapılan tıbbi müdahale ile kalp tekrar çalıştırılmış, ardından hastanemizin yoğun bakım servisine alınarak yaklaşık 4 aylık bir süreyle takip ve tedavisi sürdürülmüştür. 02.02.2013 tarihinde saat 11:00 civarında tekrar kalp durması gerçekleşmiş olup, yapılan tüm müdahalelere rağmen yanıt alınamamış ve saat 12:02'de vefat etmiştir" denildi.

CENAZE NAMAZI YARIN

Menzir'in cenazesinin, yarın Fatih Camii'nde ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, tedavi gördüğü Özel Yeşilköy International Hospital’de hayatını kaybeden Ulaştırma Eski Bakanı ve Eski Emniyet Müdürü Necdet Menzir’in yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.
Makam aracıyla hastaneye gelen Mutlu, "İstanbul’da hizmet vermiş, daha sonra bakan olarak ülkeye hizmet vermiş değerli bir büyüğümüz. Ailesine taziye ziyaretinde bulunmak için hastaneye geldik" diye konuştu.

"SEVENLERİ AÇISINDAN ACIDIR"

Vali Mutlu, hastane girişinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Uzun bir süredir yoğun rahatsızlığı devam eden sayın Bakanımız Hakk’ın rahmetine kavuşmuştur. Öncelikle mekanı cennet olsun diyorum ve muhterem ailesiyle yakınlarına başsağlığı diliyorum. Tabi her fani ölümü tadacaktır ama sevilenlerin kaybı, sevenleri açsından acıdır. Bütün sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum"dedi.

"AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNE GELDİM"

Menzir’in İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yaptığını hatırlatan Vali Mutlu, "Ülkemizde muhtelif yerlerde görevler yapmış, emniyet teşkilatında, İstanbul’da hizmet vermiş, daha sonra bakan olarak ülkeye hizmet vermiş değerli bir büyüğümüz. Ailesine taziye ziyaretinde bulunmak için hastaneye geldik" diye konuştu.

"AĞIR BİR RAHATSIZLIĞI VARDI"

Necdet Menzir’in bir süredir hastalığı nedeniyle tedavi gördüğünü belirten Mutlu, "Karaciğer değişikliği yapılmıştı. Başka bir rahatsızlıktan da problemleri mevcuttu. Ağır bir rahatsızlığı uzun süreden beridir çekiyordu. Tabi hastane şartlarında çok iyi bir bakımla ihtimam gösterildi. Ama vakti saati dolduğu vakit yapılacak bir şey yok" ifadelerini kullandı.Mutlu, taziye ziyaretinin ardından hastaneden ayrıldı.

4 AY SONRA KALBİ İKİNCE KEZ DURDU

Hastaneden yapılan açıklamada Menzir’in 11 Eylül 2011 tarihinde solunum yetersizliği ve kalp durması sebebiyle hastaneye kaldırıldığı belirtilerek " Hasta 4 ay hastanemizde tedavi görmüş 2 Şubat 2013’te yeniden kalbi durmuş ve tüm müdehalelere rağmen yaşama döndürülememiştir" dendi.
Neclet Menzir’in Pazar günü Fatih Camiinde kılınacak ikindi namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.

www.Denizhaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 Deniz Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0544 880 87 87 | Haber Scripti: CM Bilişim